>TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 9

>



Hye,saya teramat letih hari ni.Biasala hari jumaat hari untuk kita mendera fizikal & mental.Tapi anggap positif je sebab minggu ni maybe ada dua berita gempar yang menggembirakan untuk saya.Apa dia berita tuh tunggu sampai ia disahkan doktor2 pergigian dulu eyh.Harap2 news ni membawa seribu erti bagi saya yang amat memerlukannya.

Amacam,syok tak korang baca entry pasal metafizik tuh.Kenapa saya tak nak sambung?Relax la,tak lari ilmu tuh.Korang kene fahamkan dulu apa yang saya tulis kat entri tu baru boleh ke bab seterusnya kala tak confirm JAM!!!Serius saya cakap.Tak caya boleh tanya Puan Capa.Mulai dari entri tadi saya akan boldkan apa sahaja keyword yang penting.So sila ambil serius ye.Sebab ia berkait dari satu entri ke satu entri(wah dah macam puzzle).Ya hidup ini ibarat menyelesaikan puzzle.


Ok,kembali kita untuk merungkai misteri dalam ber“blogging”.Undang2 yang ke 9 “Always Bring Your Notebook,Always Bring Your Pen”.Untuk menterjemahkan law yang ni tolong jangan terlalu lurus ye.Kalau terlalu lurus nanti senang kene tipu.Maksud dia bukannlah kita kena sentiasa bawak pen & notebook.Takkanlah kita pergi toilet pun nak kene bawak dua alatan perang ni.Ia satu perumpamaan yang bermaksud sebagai seorang penulis kita kena aware atau peka dan bersedia.Simple je.Nak jadi seorang blogger tolong lah peka apa yang berada disekeliling korang.



KENAPA perlu peka?Senang je untuk menulis la takkan untuk tido plak.Bila kita peka kita akan dapat banyak idea.Untuk mendapatkan hits yang tinggi korang kena peka dengan isu.Kalau korang perasan or pernah masuk Kak Jie punya blog korang dapat tau betapa pekanya dia dengan isu2.Tak caya pergi baca entri dia.So kalau korang nak berjaya blogging macam dia pastikan korang aware macam dia.Kenapa dia boleh tulis entri sehari sampai 3 or 4…Sebab dia peka.

Untuk dapatkan keyword yang best2 dalam penulisan, korang boleh guna GoogleTrend.Kat situ korang boleh check apa topik yang best2 kat malaysia & luar negara.Barula blog korang boleh dapat hits bila korang letak keyword.Mesti korang akan tanya saya “Bape Byk Hits Ko sampai nak Ajar Kitorang Plak”.Hak2 hits saya tak byk pun tapi tak salahkan nak kongsi.Sebab tu saya tak publish traffik saya minggu lepas dan minggu ni sebab saya tengah tengok perkembangan dia dan tgh nak maintain.Amacam best tak alasan.Yang penting saya bersyukur dengan peningkatan traffik blog ni & saya sentiasa berterima kasih pada sifu2 saya yang turunkan ilmu.Sekarang faham tak?Kalau faham tolong amalkan eyh.Sebab penat saya tulis ni…hak2…

p/s :

– Kalau nak tau kisah selanjutnya pasal metafizik sila tunggu entri akan datang.Ala bersabar tu separuh dari iman(bukan eyriqazz ye…alamak terpecah lubang!!!)
– Doakan kejayaan saya hujung minggu ni.Kalau berjaya saya akan open table…Ni janji saya…
– Kontest akan menyusul tak lama lagai…Bersedia atau tidak bolos saja dinding kita!!!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Macam mana nak blogging, Metaphysic, Motivation, Tips, tips blogging. Bookmark the permalink.

18 Responses to >TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 9

  1. Baby HeL says:

    >aku salah seorang peningkat trafik blog ko yg tegar sejak ko di zaman jahiliah lagi tahu….cepat belanjeeeeeee nandos!hahahahaha

  2. Billet-DOux says:

    >Yes! itu yg bilet nak dgr tu open table, tapi syg mun jauh di borneo, camna nak dtg. Sifu bean kirim pakai pos ya. ehehe.. ($_$)makasih tips.. ne baru gempaq! ehehe.. Chayo sifuku!

  3. ejaa says:

    >best baca blog orang yang peka ni sbb kita as a reader pun akan jadi peka skali.sbb leh watkan kite berpikir².wohoo.open table+ kontest??lalalala

  4. BeaN MorENo says:

    >baby hel – tunggu jela…aku mengharapkan doa korang ni…so tolong doa untuk aku…billet – hak2…mata duitan kamu ni…hak2ejaa – hm ye ke???so baca la eyh blog saya

  5. Baby HeL says:

    >nanti aku buat solat hajat..wee!

  6. >hohohoho , aku mmg ari2 bawk notebook..kate g class kan..hahahak..bean , weekend ade pe ??

  7. BeaN MorENo says:

    >baby hel – thanx eyh…ko lah kekasih maya ku hel..aus – ada apa???

  8. Baby HeL says:

    >caiiiiitttt…..kekasih awal dan akhirku hanya lah alphong ku….weeeeee …

  9. Epul Azimi says:

    >aku tak miss bawak penumbook je…hehehe

  10. koru says:

    >orite.kena peka!

  11. BeaN MorENo says:

    >baby hel – ko jgn lupa eyh…hahaepul – bagus2 itupun mealtih kepekaankuro – hm…pasti2…

  12. Baby HeL says:

    >lupa apa dol????

  13. Anonymous says:

    >I do think this is a most incredible website for proclaiming great wonders of Our God!

  14. >dah makin mantapppp kamoo punye entri ni =)sungguh berinf0rmasi. syabas bete🙂

  15. >bean..sehari kau x update entri ..aku macam nak demam ni x baca entri suterabloggermenggigil..

  16. BeaN MorENo says:

    >anon – thanx for you compliment hope you can always read my entri and support my blogeyriqazz – ces dah dapat advert…kongsi skit…miss lolly – thanx budak femes…baru nak belajar jadi informatif..hak3aus – ces ko perli aku eyh…ko tunggu nnt aku bagi ko entry byk2…tak baca siap

  17. Lifesaver says:

    >erm…alternatif cik bean boldkan perkataan tu bagus..KEYWORD itu penting..

  18. Anonymous says:

    >I do think this is a most incredible website for proclaiming great wonders of Our God!is lexapro generic in united states

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s