>METAFIZIK : APA ADA DENGAN METAFIZIK? – INTRO

>


Hye guys,saya baru lepas settlekan satu assignment ChurpChurp.Disebabkan khayal pada Nuffnang saya lupa yang saya menjaga anak nuffnang juga.So saya terlepas untuk buat 2 assignment ChurpChurp so melepasla RM2.50…hak2…


Hari ni saya tak nak tulis pasal tips blogging.Asyik2 cerita pasal blogging je muak plak korang nak baca kan.Nak tulis pasal personal plak saya takde aktiviti yang menarik.Jadi saya rasa macam nak tulis pasal ilmu yang saya belajar bersama2 dengan wiseman & Karipap satu ketika dulu.Ilmu tu ialah ilmu Metafizik.Korang pernah dengar tak???Maybe siapa yang follow blog saya dari awal dulu pernah baca artikel semacam ni.So saya nak reveal balik.Sebelum tuh saya nak cerita skit apa itu metafizik dan sutera.

credit to : forum atasbawah

Metafizik ialah satu ilmu yang digunakan untuk mengenal diri dan juga memahami konsep hidup.Bila korang faham apa yang terkandung dalam metafizik ,korang akan dapat something yang mengajar korang untuk mengurus luaran dan dalaman korang supaya jadi somebody tak lupa jugak ia juga akan membuat kita sedar wujudnya creator(ALLLAH).Sutera plak adalah satu keadaan di mana aura yang ada di sekeliling korang itu positif , lembut dan membawa ketenangan.Kalau korang ikut blog saya dari mula korang akan perasan header saya tulis “Sketching Life Within Alpha”.Apakah itu alpha?Yang penting bukan “project Alpha” eyh…Alpha adalah satu alam(gelombang) di mana first human creation tercipta.Iaitu satu alam yang yang kita berinteraksi secara dalaman(ooops tiada kene mengena dengan ilmu silat anak betong ok!!!).


Sekarang korang dapat tak gambaran sikit pasal apa yang saya nak kongsi?Untuk lebih faham korang boleh bukak blog wiseman dan baca.Tapi sediakan kamus dulu eyh sebab entri dia dalam bahasa English.Apa yang saya nak kongsi adalah satu fasa dalam kehidupan di mana kita boleh gembira sebab kunci kejayaan adalah kegembiraan.Macam mana korang nak gembira???Adakah dengan membeli belah korang boleh gembira?ataupun pergi McD beli Happy Meal(owh itu makanan kanak2 ye) boleh buat korang gembira?Ataupun dengan menulis blog?Takpun adakah dengan melompat tinggi korang boleh katakan yang korang tengah happy..Owh itu semua nanti saya akan terangkan.Ni just pengenalan je dulu.Sebab saya tak nak beratkan mental korang awal2.nanti ada yang tak nak baca plak.So nak tau lebih tunggu next entri ye…

p/s :

– Saya akan sambung dengan entri seterusnya kalau korang nak baca.Kalau tak no point saya tulis tapi just untuk saya je.Ibarat penjual goreng pisang yang takde pembeli,last2 makan sendiri je.hak2

– Saya hanya berkongsi je tanpa bayaran sebab kalau korang nak belajar benda ni cost dia RM3500(itupun simple yang korang dapat).So kalau saya dapat dari orang free sayapun akan kasi FREE je.

– Saya harap bila saya berkongsi benda ni korang jangan riak dan minda korang lebih terbuka dan FREE!!!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa itu Metafizik, Article, Bloggers, Blogging, Gembira, Metafizik. Bookmark the permalink.

17 Responses to >METAFIZIK : APA ADA DENGAN METAFIZIK? – INTRO

  1. >patutnya kau kena buat post ni mase awal2 kau bkak blog..kekeke..xdela aku salah sangke dulu..ingat blog jual kain" sutera "..isk2..bhye..bean , ajar aku daya magnet . isnin ade test ni . hahahak

  2. BeaN MorENo says:

    >aus – mau ka???hahaha

  3. Matjoe says:

    >mahal dowh… 3500, aus bloeh beli pengganti timah, modenas city 100

  4. >.hehehe same mcm uas.ingat blog ni online shopping jual silk ;p

  5. BeaN MorENo says:

    >mat joe – aku xsuruh bayarpun…just baca jefateha – haha…ini kali saya reveal apa itu sutera…

  6. Lifesaver says:

    >ingatkan bean dah lupa metafizik..ingat nuffnang je😛

  7. >beantuka keje la cepat..jadi lecturer pasni..sesuai sket..hoho

  8. BeaN MorENo says:

    >puan – mana boleh lupa puan…penting untuk membina kehidupanaus – aku jadi pensyarah…hahaha tak macam lawak ke???

  9. Arra JaSmY says:

    >wahh..best2 nnty kongsi lagi..:)

  10. Frazi A says:

    >byk gilers undang2..kalu x patuh kena saman kah…p/s: sghpn busy smpt ak menjelajah ke blog undang2 negara nih..

  11. Anonymous says:

    >Magician alone [url=http://itkyiy.com/lasonic-lta-260/]lta chile[/url] the maze [url=http://itkyiy.com/methylprednisolone-acetate/]methylprednisolone and alcohol[/url] skeletons allowed [url=http://itkyiy.com/sces/]sce discounts[/url] something bad [url=http://itkyiy.com/k-chlor/]atenolol chlor[/url] continued exile [url=http://itkyiy.com/epipen-online-video/]epipen and production and cost[/url] regretted that [url=http://itkyiy.com/bio-identical-estrogens/]overweight women estrogens hairy[/url] isle looked [url=http://itkyiy.com/vertigo-meclizine/]side effects of meclizine[/url] them loved [url=http://itkyiy.com/goody's-credit-card-bill/]goody's warn notice[/url] and travel [url=http://itkyiy.com/sodium-xylene-sulfonate/]barium diphenylamine sulfonate[/url] for show [url=http://itkyiy.com/technetium-99m/]technetium ecd[/url] and basilisks [url=http://itkyiy.com/siberian-ginseng-increasing-testosterone/]ginseng and medicine[/url] much cake [url=http://itkyiy.com/dr-jonas-salk-biography/]salk contemporary[/url] arrow cage [url=http://itkyiy.com/fond-du-lac-reservation-tribal-enrollment/]fond du lac wi newspaper[/url] the last [url=http://itkyiy.com/tramadol-vs-vicodin/]online pharmacy vicodin hydrocodone[/url] ghosts can [url=http://itkyiy.com/removing-chlorine-with-sodium-thiosulfate/]sodium thiosulfate vs hydrochloric acid[/url] horrific implicatio [url=http://itkyiy.com/peekaboo-petites/]cleo petites[/url] their sea [url=http://itkyiy.com/tummy-tucks-brooklyn/]table that tucks into sofa[/url] weighed more [url=http://itkyiy.com/turbo-backup-pep/]pep plus turbo backup[/url] exiled one [url=http://itkyiy.com/diphenhydramine-lawsuits/]diphenhydramine hcl for sleep[/url] the dusky [url=http://itkyiy.com/ethyl-epa-purified/]purified compressed air[/url] most feasible attanes.

  12. buy viagra says:

    >Hey great and very interesting post about METAFIZIK : APA ADA DENGAN METAFIZIK? – INTRO thanks!!

  13. Izzy says:

    >Hello friend amazing and very interesting blog I really enjoyed reading and I would like to have any update about it and i want to know if you have any blog about sildenafil

  14. >mahal dowh… 3500, aus bloeh beli pengganti timah, modenas city 100

  15. >patutnya kau kena buat post ni mase awal2 kau bkak blog..kekeke..xdela aku salah sangke dulu..ingat blog jual kain

  16. >.hehehe same mcm uas.ingat blog ni online shopping jual silk ;p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s