>TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 8

>

Undang2 yang ke -8 ialah “There doesn’t always have to be a moral to the story”.Takde kene mengena dengan Pendidikan Moral ye…Apakah maksudnya.Maksudnya ialah dalam kita menulis(blogging) tak semestinya kita kena tulis something yang berinformasi.Tak pun senang macam nilah.Korang tak perlulah tulis satu isu yang mana boleh menyebabkan reader berfikir secara total.Entri tak boleh terlalu berat sebab nanti reader bosan.Pastu just baca p/s korang je.

Dalam penulisan kita kena sesuaikan entri kita dengan reader.Jangan terlalu lurus je..Ia akan membosankan.Korang pernah tengok movies tak?Kalau tak pernah saya tak boleh nak tolonglah.Korang tgk movie adakah semua movie tu memberikan pengajaran yang bagus kat kita.Tak kan…Contohnya kalau korang tgk  “American Pie” ada ke moral of the story.Yang membuatkan cerita tu top adalah BOOBS perempuan je then SEX.hah!!itu jela contoh yang saya boleh kasi contoh.Amacam best tak contoh saya.

So melalui contoh tu dalam penulisan kita kene serong2 skit bro.Tak boleh nak straight nanti tak best.Korang selitkan la lawaking skit supaya reader rasa best baca entri tuh.Saya tak pandai berlawak sebab tu entri saya mendatar je.Kalau Hattan komen mesti dia cakap entri ko ni Sri Sabah la…hak2.

p/s :
– Sorry eyh kalau entri ni agak membosankan sebab saya dalam keadaan yang kurang stabil.hak2

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Blogging, Macam mana nak blogging, Menulis dengan Bagus, Tips. Bookmark the permalink.

16 Responses to >TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 8

  1. Sendra says:

    >apaaaa!!!ada gath lagi??bila??

  2. BeaN MorENo says:

    >haha…aku dah agak mesti ko baca p/s je hak2…itu rahsia k..

  3. Baby HeL says:

    >elehh…..bab contoh xleh blah….saje je nk mencapap kan perkataan tu kan…

  4. ejaa says:

    >Mr.Bean, mesti lah kena ada lawak.Bean tak pandai lawak, kena blajar dengan die nti.Sure ramai gelak bahak2.hahaha:p

  5. >beankalau keadaan tak sihat..takpelah aku maafkankau kuar satu entri sehari..hahahak…byk gile gath ,kalah reunion skola..hahak..

  6. annfrendly says:

    >betul..kalau ade lawak2 mesti best nak bace..heheh… sri sabah…

  7. Billet-DOux says:

    >Tak stabil? cam ade makna jer tuh haha..Sifu, perlu diingatkan yg pembaca ada bwah umur.. eheheh..

  8. Epul Azimi says:

    >kalau sehari bleh kuar lebey dri 1 port mmg hebat….:)

  9. lizz says:

    >hahaha. american pie tu rasanya ramai je budak lelaki yg tgk ;P

  10. >apa maksud ko sri sabah? aku ni suda la pantang orang sebut sabah2 ni.haha

  11. Kyuubi_85 says:

    >mesti ko biasa tgk american pie tu kan? :Daku x tgk, ko caya tak? ahaks!

  12. BeaN MorENo says:

    >aus – ye ke???baiklah kalau ko cakap macam tuhannfredly – ye ke???lepas ni saya akan buat nada ketawa lageybillet – apa yang salahnya…sebab tu saya letak bahasa inggeris kalau saya letak bahasa malaysia budak bawah umur boleh faham…hak2epu – tak jugak..klau satu hari 10 entri tapi yang mantop satu pun takde xok jugaklizz – memangla tgkla tema dia…i like…hak2bibi – sri sabah tu nama rumah flat bah…bukan kampung ko tamparuli tuh bah…hak2kyuubi – adus kantoi plak…jgn kasitau orang ye

  13. Lifesaver says:

    >contoh itu sungguh bagus encik bean!

  14. helena's says:

    >eleh..cakap steady meady..nih dah kurang stabil..nak cokhol ajar ke?hhaahaha

  15. BeaN MorENo says:

    >lifesaver – itu je yang boleh saya fikirkan buat masa tuh…hak2cikhel – saya bukan tak stabil perasaan,cuma tak stabil kesihatan…

  16. Sendra says:

    >aku baca semua siot..sampai hati kau cakap aku baca p/s je..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s