>THE GARDEN : JENJALAN SAMBIL SHOPPING

>

Hah entri terakhir untuk malam hari Jumaat & bukan malam Jumaat tau.Kalau malam Jumaat saya dah pergi bunuh setan dah.hak2.Tadi saya baru balik jenjalan ngan wife kat The Garden.Wah terasa macam orang kaya kan.Sebelum tuh saya mintak maaf eyh sebab tulis entri berbaurkan personal kan.Tak salahkan selebrity macam saya(selebriti ke???) cerita pasal personal.hak2.

Malangnya entri kali ni mungkin personal tapi berbeza sebab tiada cerita pasal dalam kelambu ye.Walaupun saya baru di”sound” oleh seorang otai(otai ke???) di komen blog tapi bak kata entri lepas saya just PERSETANKAN!!!Hari ni saya pergi ke The garden merangkap Mid Valley(yela sebelah2 je).Sedang saya makan kat Nandos dengan wife saya terdengar nama saya dipanggil.Owh terasa seperti artis tau.Rupa2nya terjumpa Cik Yann di Nandos.Untuk pengetahuan korang dialah yang mengajar saya untuk order makanan di Nandos.Malu sih…

Lepas makan saya memang dah nekad dah nak tukar style rambut,Lantas saya pergi ke QQ Cut untuk potong rambut.Dia tanya saya nak potong macam mana & saya dengan selamba je cakap potong ikut style jepun boleh tak?Dengan gaya lembut dia ketawa.ces ko melunturkan semangatku untuk menjadi Serizawa dan inilah hasilnya :



Pada waktu yang sama wife saya pergi nak trim rambut dia kat saloon,tapi malangnya saloon tu penuh.So dia tunggu saya sampai siap then saya teman dia cari saloon lain n then jumpa saloon lain.Tapi hasilnya wife saya tak berpuas hati dengan service Saloon Jantzent.Ces bayar RM78 untuk potong rambut+wash senior tapi ntah la wife saya je yang tau sebab saya tak potong rambut kat situ.

Dengan mood yang tak menentu wife saya ajak window shopping(bukan windows 7 ye) tetiba satu perkataan terkeluar.”Bang jom b belanja abang beli minyak wangi..”.Korang jangan anggap badan saya busuk ye seperti lirik lagu Rossa tu.Saya wangi dengan wangian Hugo Boss.Kalau tak pakai perfume pun badan saya berbau wangian haruman syurga.Mungkin sebab dia nak tenangkan hati dia dia tabur zakat kat saya.Jadi kami ke :

THE PERFUME SHOP

Setelah mencuba beberapa perfume sampaikan orang yang jaga kedai tu meluat jadi kami ambil keputusan untuk beli yang ni :

Cuba Teka apa di dalam…(tapi ini bukan kontes tau.Tiada hadiah akan diberikan…5,4,3,2,1   tet!!!

Di dalam beg itu ada :


Satu botol Perry Ellis & satu botol Chevignon.Korang pernanh dengar tak???Kalau tak pernah dengar saya mintak maaf.Kitorang memang suka cari something yang lain skit dari orang lain.Tapi jangan ingat ini perfume Uptown yang dijual RM15 sebotol.Owh tidak…hak2…Harga dia biarlah rahsia.Tapi apa yang best ada 15% -25% discount beb kat The Perfume Shop.Tak tau la memang ada discount ataupun cashier tu terpegun dengan rambut baru saya yang seakan2 Rain ni.hak2.Oklah cukup sampai di sini.Hope korang enjoy entri ni ye…

p/s :
– Tengah tunggu Mc Delivery tapi bapak nak dekat sejam tak sampai2 lagi ni.Siot korang ingat aku dah makan Nandos aku kenyang.
– Esok ada paintball harap saya bersedia.AUS mari kita bergabung meletup macam hari tuh.hahaha

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Products, Service, Shopping. Bookmark the permalink.

20 Responses to >THE GARDEN : JENJALAN SAMBIL SHOPPING

  1. Aus says:

    >mcm biase , haha . skali join .esok aku kol kau la .hahahak..bean , wangi malam2 ade ape2 ke..bhye ni…aku bawah umur . hahahak

  2. CikLilyPutih says:

    >bawah umo la konon! ntah2 lagi terrer dr ktorg hehehehhehe

  3. BeaN MorENo says:

    >aus player ar lilu ko kene ingat tuh…hak2

  4. Aus says:

    >dua2 sempat kutuk aku .xpe2..esok akn aku balas..hahahk

  5. Frazi A says:

    >oi!oi!"bean , wangi malam2 ade ape2 ke..bhye ni…"aus!!!ak pon x phm dgn statement ni..ak bwh umur jugak!hahahahahahahahahahaahahahselamat berpesta sakan la esok yepkorang jgn buat pesta buih lps tu sudey yep…

  6. Aus says:

    >lah frazi , aku rase bean dah tidur .takpe , aku jadi admin sementara..hahak..@ frazikitrg baru plan camtu , hahahak .pas paintball , terus main buih . gadis gebu sme datang . rugi la kau .

  7. BeaN MorENo says:

    >frazi – ces ko tau tak yang budak bawah suke bunuh setan zaman sekarang nih…hak2aus – raja belom mangkat lagi ha…esok aku nak ugut cik epal..kalau dia xterima cinta aku aku tembak die bertubi2…hak2

  8. Syida Shukor says:

    >baru singgah garden dgn mid tadi !:D

  9. BeaN MorENo says:

    >apasal tak kasitau..

  10. q-nizam says:

    >aku penah pakai perry ellis dulu..mmg setakat ni..perfume yang paling aku suka is perry ellis..skrng pakai cevingon..tapi xsedap lar bau die..xtahan lama…huhuu

  11. ~ ReD ~ says:

    >errmmm..lama dah tak gi Mid =)

  12. >dahi yg kilat n hidung yg mancung.. agagaga.. ops! slh kritik.baru nk mintx tlg letup kn mamat bernama aus ni esok. sgt jeles yo tarak dpt pergi tembak si aus ni.. hahaha..*the garden dekat mne yoo?

  13. >Bean: wahhh.. boleh jugak!!.. thanx bro Bean… tapi ajak mana yang kenal je eh… tak pon, bebudak "Samsung Corby" ritu.. heheheh~. BIG thanx bro! i owe ur time..🙂

  14. BeaN MorENo says:

    >qnizam – nasib baik pilihan ku tepat…hak2red – jom minggu depan nak shopping lageymaisara potpot – ces…itu pujian ke kutukan…xboleh saya ngan aus bergabung meletup hari nishahrul – no problem…small deal

  15. helena's says:

    >bawah umor lah sangat aus tuh kan..tak kose ai!hahahaantik rambut kamu bean~hakkk poyo!hahaha

  16. BeaN MorENo says:

    >cikhel – ces puji ke kutuk

  17. Yatre Hayati says:

    >adeyh..jelesnya nengok cik bean bershopping !!!!

  18. BeaN MorENo says:

    >yatre – haha…xdela bykpun shopping..hak2

  19. Lifesaver says:

    >pegi mid juga. makan nandos juga😉

  20. BeaN MorENo says:

    >lifesaver – suratan atau kebetulan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s