>TRIBUTE TO MY SIFOOOOOO!!!TUNJUK AJARKU SIFU!!!

>



Adus hari ni satu lagi masalah timbul ketika saya bersemangat untuk terbitkan entri berkualiti tinggi.Terlalu lembap pergerakan internet berkuasa siput babi ni.ces!!!merangkak tapi memikirkan hati dan perasaan saya yang terlalu ghairah untuk berblog.

Actually hari ni saya agar blur sebab lapar.Esok cuti.Yeay!!!So saya decide nak tulis something pasal sifu blog saya.Ni tanda penghargaan atas jasa mereka mendidik saya selama saya berblogging.Saya tak kisah la kalau ada orang nak cakap saya bodek or belajar dari orang yang baru tapi yang penting diorang ajar saya so saya kene la hargai ilmu diorang.Tak semua orang akan berjaya tanpa tunjuk ajar ok.Tolong jangan riak serta takbur dengan ilmu sebab itu sifat2 tercela.

First sekali Sifu blog saya adalah :


Mamat ni sempoi je.Nampak cam tin kosong kan tapi korang cuba la korek2 skit ilmu dari dia.Mintak sikit kasi banyak.Tak caya korang try la.Kalau kat johor orang cakap tak lokek ilmu la.Favicon blog ni pun dia yang tolong buatkan.Wah bestnye…hak2 Thanx Mel.Saya first time jumpa dia masa gath yang saya n Cikhel buat awal bulan ni kat The Mines.Syok wo borak ngan dia.So terpulang pada korang la nak korek ilmu dari dia macam mana.Jangan korek idung dia dah le ye…hak2

Sifu Yang Ke – 2 :


Mamat ni dah banyak kali jumpa.First time nampak dia kat event digi tapi kitorang start melawak sesama sendiri masa gath jugak.Orangnya sempoi dan ilmu kalau dalam taekwondo tali pinggang merah.memang KOW!!!Nak tau teknik bodek Nuffnang,inilah orang nya.Traffik pulak kawe tak payah kabo la kan memang KOW!!!Tapi sorry bro saya dah cuba nak besarkan font tapi nian di hati tak dapekla…hak2..Tapi yang malangnya kat mamat ni HP Corby dia hilang…Kalau tau baik bagi team saya menang hari tu bang.hak2…

Sifu Ke -3 :


Mamat yang ni plak korangpun mesti kenal.Traffik 13k sehari bapak KOW!!!First time borak ngan dia time Astro Beyond Event kat Modesto’s.Tak sombong and rileks tapi tak se”cool” saya la kan.Sebab saya adalah pantulan Serizawa tu yang cool.hak2.Selalu communicate ngan dia kat FB n YM.Ini memang orang kuat Nuffnang.OOOPs…

Sifu ke – 4 :


Dulu saya pernah down sebab traffik terlalu rendah.Saya suka masuk blog dia untuk bagi semangat dan motivate diri saya dalam blogging.Banyak kasi saya motivation dan jugak hari2 kasi saya lapar bila masuk blog dia.Ces!!hak2 dia juga yang byk kasi nasihat supaya jangan buat something stupid dalam berblog.hak2..Saya ngan dia dah lama kenal tapi baru jumpa kat alam nyata masa Astro Beyond.Memang friendly tak caya tanyalah blogger lain.

Sifu ke -5 :


Ni salah satu sifu saya masa saya tulis entri dalam english.One of the chinese blogger yang tak kedekut ilmu.Cute & cun.Sapa kata dia tak cun korang pandai2 la jawab ngan Timothy.Sapa Timothy check sendiri kat blog nuffnang.Dia banyak tau pasal Nuffnang yela awek Timothy plakkan.So saya banyakla tanya dia pasal camne nak dapat visitor & taktik2 dalam Nuffnang.First time jumpa kat Corby.Sebab dia satu team ngan saya.

Mungkin ni je kot sifu yang banyak kasi saya ilmu pasal blogging.Dan kalau ada improvement kat suterablogger kat diorang nilah saya curi , refer pastu apply.Anyway thanx to all of them sebab sanggunp share macam2 ngan saya sepanjang saya blogging.

p/s :
– Kalau korang nak ilmu kat orang yang berilmu korang kene la break the ice ngan diorang jangan break dance ok!!diorang ni bukan HipHop.
– Entri ni di”publish” bukan sebab nak bodek diorang just sekadar sharing & tanda time kasih kat diorang sebab sanggup turun ilmu kat saya yang sememangnya kerdil dalam blogging dan kerdil tubuh badan ni.
– Jangan memalu or takut ngan diorang sebab diorang nipun makan nasi jugak ye tak makan batu or besi.Just contact je diorang kalau nak belajar jangan ngorat dah le…
– Credit kat deydeq,Aus & Nicole sebab saya cilok gambar kat blog diorang…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Sifu, Tips. Bookmark the permalink.

25 Responses to >TRIBUTE TO MY SIFOOOOOO!!!TUNJUK AJARKU SIFU!!!

  1. Lifesaver says:

    >boleh jd sifu ku jgk

  2. >sharing is caring .. ehehe

  3. BeaN MorENo says:

    >puan capa – sapa???diorang???diorang boleh je…hak2jard – betul2…

  4. helena's says:

    >kamu salah satu sifu saya bean!

  5. abangnara says:

    >uwaa. tak sangka terjadi sifu bean moreno. thanks bro.sori byk kali tak jawap FB. FB tue selalu open jer walaupun tak ada kat rumah. langkah terbaik ialah kita borak kat YM. heheh.nanti ada time kita layan borak blog lagi.

  6. >Aku nak jadi sifoo gak. Permohonan dibuka hari ni utk mencari mentee. Amik no kaunter 13. Sekian.

  7. BeaN MorENo says:

    >cik hel – ooops ye ke???hebat kah saya???abang nara – ok bro takde hal…bile2 kita lepak ar…atreyu – saya mau…bertur panjangpun no hal…

  8. >tq bean-good info-nak kena belajar banyak lagi ni- ;D

  9. >ok bean sifu ku sayang hahahhaperghh mmg mentor ko cukup-cukup mantap ler…apa-apa pun tahniah kerana mempunya sahabat yang tak lokek mengeluarkan ilmu di dada…" kau ibarat lilin membakar diri semata2 menerangi orang lain"

  10. BeaN MorENo says:

    >fab – S is C…so no prob..uncle – haha itu lagu guruku tuh…patut saya buat entri ni masa hari gurukan

  11. >.huuu bean adalah sifu saye.sekian! ;p

  12. BeaN MorENo says:

    >fateha – ye ke saya sifu.hak2bangganya…

  13. cik EPAL says:

    >sifu yang hebat hebat🙂

  14. BeaN MorENo says:

    >cik epal – habis cik epal xnak ajar saya…majukla carik org lain

  15. mysarah says:

    >budak mentah mcm kita mmg mmerlukan sifu ;p

  16. BeaN MorENo says:

    >mysara – itula…saya lagila perlukan sifu sebab xbape nak pandai…baru2 nak belajar

  17. Aus says:

    >hahaha , patut la terer..byk difu rupanya .hohohoho..bean2..cepat2 sharing idea..hahahak

  18. Natasha says:

    >bean sifu sy jugak……merangkap scandal gelap ku..hahahahah

  19. BeaN MorENo says:

    >aus – idea apa yang ko nak???kak tash – uiks???jangan begitu…bahaya…

  20. >waa scandal gelap..boleh tulis kat suratkhabar nih

  21. Aus says:

    >idea ape2 la..hahaha…aku x semangat ni..kekeke ..

  22. sWeEtDaRLinG says:

    >ramai sifu rupanya.. vangga vanggaa

  23. BeaN MorENo says:

    >uncle – jangan!!!merbahayaaus – apa kata ko tulis pasal seluar dalamemi – ilmu tak mengira kuantiti

  24. Eyriqazz says:

    >wah,dah jadi sifu?jauh lagi tu…banyak lagi yang kena blajar..ngan bean pun sama especially on layout or etc….bila bean nak ajar pula?

  25. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – ces merendah diri plak…hak2..padahal tadi baru lepas ajar saya …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s