>CULTURE : PERSETANKAN KATA ORANG

>



Entri ni mungkin akan jadi simple kalau saya tak melalut seperti biasa.So doa2kan jela yek…Tajuk entri nampak macam emo MCR betul tak?Tapi saya bukan jenis yang begitu saya happy go “Lucky Laki”.Kita selalnya senang terpengaruh dengan corak pemikiran orang lain.Kadang2 kita nak buat lain tapi bila orang lain cakap sesuatu yang bertentangan dengan apa yang sepatutnya kita berubah.pernah tak korang satu hari masa breakfast or makan korang kononnya nak makan nasi ayam tetiba bila orang tu cakap nasai kandar kat situ best korang terus tukar niat.?


Sebenarnya saya bukak topik ni bukan apa.Saya tengok ramai awek2 kat luar sana yang senang terpengaruh dengan cakap orang & persekitaran.Kenapa saya cakap macam ni.Saya pernah tengok ramai kawan2 gurl(bukan gegurl ok) saya yang asal dari kampung.Kat kampung bertudung litup,tutup aurat, cakap sopan, dan memang best la perangai bak kata orang Wanita 1Malaysia Terakhir la.Tapi bila diorang datang kat KL terus jadi lain.Sampai KL terus bukak tudung,pakai skirt,hisap rokok pegi clubbing.Huh!Apa nak jadi la.

Dulu masa saya study UiTM saya ada syok kat minah ni.Memang cun bapak(yela awek2 saya semuanya TOP2) siap pakai tudung lagi.Saya walaupun ada unsur2 syaitanirrajim time tu saya nak gak ada satu awek yang steady pastuh baik so boleh saya akan berubah jadi baik.Tapi yang tak bestnye bila awek ni dah bergaul ngan gurl lain.Terus berubah “Totally Spies”.Bila kawan2 racun gi club,terus ikut bukak tudung,pkai skirt pendek,mak aih…Kalau dah jadi cam ni memang la mamat yang mempunyai perwatakan Serizawa macam saya ni terus reject.



Pastuh pasal BF or GF.Bila korang dah best pakai tudung tetiba BF korang suruh bukak tudung semata2 nak tunjuk kat memember yang dia ada awek ranggi.Patut ke korang ikut?hak2 ini kerja gila beb.Apa kejadahnya semua ni?Alasan sebab sayang.Tak patut langsung.Korang berubah ACCORDING TO HIM!!!Kalau korang disuruh berubah dari jahat ke baik itu satu langkah baik tapi kalau korang disuruh berubah dari baik ke jahat…Come On La Girls!!!

p/s :
– Semua yang saya tulis kat entri ni adalah kisah benar yang tiada di TV3
– Alamak xmenjadi jugak entri pendekku.Ces!!!Orang cakap saya suka melalut dalam entri…PERSETANKAN!!!
– Sapa2 terasa saya mintak maaf sebab saya tak reveal nama yek…
– Adakah korang sanggup dikatakan poser??atau berubah tapi tak ikhlas…so fikir2kan lah ye…
– Layan la lagu ni best :

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Culture, Familia, Video. Bookmark the permalink.

16 Responses to >CULTURE : PERSETANKAN KATA ORANG

  1. Billet-DOux says:

    >Aching.. Ya Allah kekal kan imanku..Huhu, cam emo ne entri.. tapi ok bab bagi peringatan. makasih bab caring. Aching!

  2. isha says:

    >sape yg ikut kate bf die suruh bukak tudung semate-mate sbb mcm tu baek tak pyhbuat dose je lebih

  3. BeaN MorENo says:

    >billet – hak2 saya caring semua kawan2 sayaisha – hak2 tulah saya jadi pelik kenapa diorang jadi camtuh

  4. Aus says:

    >hahaha…betul2..entri terpendek aku rase..haha..aku ok je bace entri kau..nk straight je xsedap lak..hahaha..bean , kalau gf aku suh bukak boxer caner ?hahahak

  5. >aku terasa la beb.. huhu..

  6. nurul aien says:

    >abg, call b a.s.a.p plz..

  7. sWeEtDaRLinG says:

    >pernah disuruh pakai tudung tutup aurat oleh ex-bf semata2 sebab dia jeles orang lain tgk, bukan sebab dia alim… hahahasweetdarling79.com'>http://sweetdarling79.com/">sweetdarling79.com

  8. sWeEtDaRLinG says:

    >awat link aku tak menjadi niin?

  9. Epul Azimi says:

    >x-awek aku penah suruh aku pakai tudung tapi aku xnk trus kami putus….hahaha

  10. BeaN MorENo says:

    >aus – hak2 pendek ke aku rase cam panjang jejard – apahal ko nak terasababy – hak2emi – ces itu tak ikhlas namanya…emi dalam komen aku ni aku bela jinepol adakah ko shemale

  11. helena's says:

    >dulu pakwe saya suh pakai tudungtp saya buat taktau saja.kalo macamni macamane ye??

  12. BeaN MorENo says:

    >cukhel – itu adalah masalah kamu cukhul

  13. Aus says:

    >beancaner ranking aku leh jatuh ni..hahahak

  14. taqie says:

    >em..sekarang byk sgt dugaan..bagi perempuan..aurat n harga dirinya hanya milik suami..hope allah kekalkan iman dalam hati kita semua :)p/s : bagi guys..takyah nak hasut ur gurls bukak sana sini..kawen je…sume halal.

  15. BeaN MorENo says:

    >taqie – saya dah dapat y halal…yeay!!! ;P

  16. Lifesaver says:

    >x jumpa pon bean kat uitm..hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s