>BEAN MORENO TERIMA PADAH

>


Hari yang memenatkan kepada seorang IT support apabila dikerah seperti mat bangla yang tugasnya memindahkan barang2.Huh!Terasa macam diploma yang saya ada sekarang tak mencukupi untuk bergelar seorang boss.hak2…Selepas siap membaiki sebuah komputer kat lab yang dijangkiti H1N1 saya disuruh memindahkan barang2 dari blok sebelah ke blok yang sekarang ni.pergh…Mana perginya title IT support aku ni???hak2 tapi takpela benda dah settle.

Hari ini penulis blog Bean Moreno(sapo pulak ni) menerima padah apabila terlampau sibuk dengan tugasnya.Ini adalah musibah yang melanda apabila dia mengabaikan tanggungjawab ke atas blognya.Mesti korang tak baca kan muka depan SinChew Jit Poh.Kalau korang bacapun tak faham kan.hak2 samala kita…Korang tgk apa dah jadi dengan blog saya ni :


Saya tunjuk benda ni nak kasi korang sedar.Kalau korang nak serius blogging tolongla jangan abaikan tanggungjawab.Dah kasi ngandung tolongla bertanggungjawab ye.Jangan nak buang tepi jalan.Dosa…hak2..Hari ni saya terpaksa tolak berfikir sgt pasal blog sampaikan traffic jadi teruk sebegini.Tanpa membuang masa saya post satu entri pada pukul 12.Sebab kalau ikut schedule pukul 10.Tapi selepas saya post satu entry killer traffik mulai sesak di Jambatan Pulau Pinang menghala ke Bayan Lepas(betul ke arah ni).Pastu saya tambah skit ngan acara blogwalking skit so bertambah lagi traffik ke blog yang tak popular ni.

Jadi kesimpulannya post entri dan blogwalking itu amat penting dalam blogging.Ini adalah hasil analisis saya ke atas blog saya.Kalau ada otai cakap tak payah update blogpun boleh buat traffik naik itu adalah disebabkan blog diorang tu  dah gile popular dikalangan reader2.So kita yang tak otai ni buat jela cara tak otai.Betul tak??Tapi kan saya tgk blog redmummy & beautifulnara hari2 update.Kadang2 sampai sehari tiga empat entri.Korang nampakkan blog yang gile popular macam tuh pun update tiap2 hari ni kan blog cap ayam cam kita.Jadi kepimpinan melalui tauladan bukan kepimpinan melalui percakapan je yang takde bukti ok…

p/s :
– Entri ni takde tuju kat sapa2pun just peringatan je
 Sapa2 yang terasa saya mintak maaf sebab takde niat tersembunyi.Just sharing…
– Mungkin ada blogger yang dapat traffik banyak tanpa update tapi teknik SEO kene GEMPAKla beb.Terpulang pada individu.Entri ni just nak bagitau kalau kita nak serius or tak je OK!!!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Suterablogger, Tips, Traffic. Bookmark the permalink.

27 Responses to >BEAN MORENO TERIMA PADAH

  1. Eyriqazz says:

    >aku terasa..hik3..just kidding,takpe bean..u dah buat yg terbaik..

  2. BeaN MorENo says:

    >hak2 thanx bang sebab support…

  3. Aus says:

    >hahahaha..ceh , btol la..50 % entri , 50 % promosi..baru berjaye..hahaha

  4. abangnara says:

    >betul tue bro.update kena konsisten.contoh macam kalau sehari update sekali, kita jadikan benda tue tabiat.at least reader boleh bajet mamat nie tetiap ari update.so dia akan dtg dan datang dan datang lagi.

  5. BeaN MorENo says:

    >aus – ko lain la aus…ramai wanita meminati ko…hak2 xpayah update pun nohal…abangnara – thanx bro..kalau blog ko yang popular tupun ko update gegile…apatah lagi kalau blog aku yang biasa je…

  6. >uncle baca entry ko..seperti memberi ingatan kat uncle supaya sentiasa konsisten.. anyway uncle akan sentiasa menjengah blog ko dengna penuh kasih mesra hahahah

  7. sWeEtDaRLinG says:

    >blog aku pun update 3x sehari.. mmg betul la kata ko, bila tak update mmg trafik akan turun sebab kebanyak reader kita akan klik blog teratas dalam list yang dah berupdate<a href="http://sweetdarling79.com/>sweetdarling79.com</a&gt;

  8. kak ina kl says:

    >sebab tu kena update…klu idak merudumlah visitors kita..bila merudum…rasa sedihlah pulak..

  9. FaTiN says:

    >aku larat updet sekali sehari aje. hikhik

  10. YucIkA says:

    >*blogwalking*ngeeeee~~~~gurau je..suka update blog, tp kdg2 masa xde utk update..huaaaaaaaa…btw, pendapat yg bernas..i like!

  11. >nda pandai aku blogwalking suma tuh.heeaku buat konsep ruma terbuka jak. orang datang aku layan dan lawat. hee

  12. >banyak la tu visitors..hehe..nnti update hari2..:)

  13. Anonymous says:

    >Hello! Can you tell me how i can register mail at google [url=http://google.com]google[/url] http://google.com

  14. bettYone says:

    >ish~ tenkiu bean..terasa teruja diriku..huhuhu..dgn blogku yg x seberapa..eh..bkn x seberapa..tp x ada apa2:/

  15. Anonymous says:

    >Hello! Can you tell me how i can register mail at google [url=http://google.com]google[/url] http://google.com

  16. BeaN MorENo says:

    >uncle – hak2 thanx uncle sebab selalu masuk cni…konsisten itu kunci untuk visitor bukak rumah kita…ami – samala kita tapi aku tgk kekuatan otakku untuk menaip…kalau kuat aku taip lebihkak ina – yes sifu…saya akan sentiasa igt pesanan akak…fayin – okla tuh…sehari satupun kira ok pe…kalau xupdate memang kene blogwalk itu caranya…hak2bibi – ko rockstarbah…nda payah blogwalkpun blog ko femes suda…yone – eyh jgnla cakap camtuh aku biasa je…sama mcm ko…

  17. Lifesaver says:

    >pnadai bagi ngandung, tanggung sendiri?hahahhaha

  18. BeaN MorENo says:

    >puan capa – hak2 yela…habis kalau dah ngan dung xkan nak letak kat taman permainan

  19. helena's says:

    >samalha bean..adoi..susah tul sebananye nak maintain..maintain comel lagi senang okay dr maintaijn traffic!haha

  20. >keje macam mat bangla pn still xlupe blog ek??lu mmg bravo!!

  21. BeaN MorENo says:

    >cikhel – hak2 ye ke??alang – blog mesti mari!!!nemo – hik2

  22. Nikel Khor says:

    >click ppl make money..from Nikel Khor

  23. Matjoe says:

    >rileks bro, what matter most?number of visitor or your message across them.

  24. BeaN MorENo says:

    >mat joe – off course but number of visitor make us strong & healthy..betul tak??

  25. >taik ko roksta. ntah taun bila la aku buli dapat duit nufnang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s