>TUTORIAL : NAK BUKAK FB GAK

>

Entri ni ditulis atas pujuk rayu wife saya yang cantik dan comel tuh.Sebenarnya saya nak tulis entri ni semalam tapi tak sempat.Tapi sebelum baca saya harap korang buang rasa ego tapi moto ego jangan buang rugi.Sebab entri ni boleh mengundang sedikit rasa riak anda.hak2..

Banyak gak la orang tanya saya macam mana nak bukak Facebook kat office kalau dah kene block.Wah sebelum ni saya tak tau(uiks pelik IT support tak tau bypass) hak2 saje je bikin gempak.Saya tau tapi bukan cara ni la kan cara lain.Cara unblock Facebook ada banyak.So ini adalah salah satu yang simple je.Budak kecil pun boleh buat.So kalau sapa yang dah tau tu tolong jangan riak dan merendah2kan orang yang tak tau eyh.Sebab kita bukannya tau semua pasal kehidupan saya nipun just sharing ilmu yang baru saya belajar.

Masih nak tau.Oklah saya ajar tapi make sure jangan bagitau saya ajar kalau kantoi eyh.Bak kata pepatah cina “Anak Ikan makan Anak Ikan,Pandai Makan Pandai Simpan…”.

First step ialah pastikan korang boleh masuk ke google.Sebab untuk korang berjaya menyelinap masuk ke FB perlukan google.Taipkan youtube f_proxy pada search bar korang macam ni :

(klik untuk pemandangan lebih jelas)

Step kedua pilih web yang kedua.Youtube Proxy.Tgk gambarajah ye…

(Sudah jelas jangan klik)

Bila keluar je page ni klik proceed anyway :

(Klik kalau korang tak dapat baca)

Bila ABypass dah keluar taipkan laman web apa yang dah kene block.Saya tau yang penting FB kene bukak betul tak???hak2 itu motivation pekerja kan…


Then korang tgkla sendiri apa yang jadi.So seperti mana yang saya cakapla kan.Kalau korang nak buat pastikan tempat clear ok.Jangan jadi bijak buat depan boss.Pastu petik nama blog saya yang tak popular ni.Habis CIA semua ambush rumah saya.Kalau Eyriqazz terjah nak gak at least dapat traffik.

p/s :
– Tolong gunakan bende ni untuk kebaikan.Tak elok buat jahat tau dosa.Saya ajar untuk blogger supaya boleh ping blog kat gengblogger.Sebab kalau tak leh bukak FB tak leh ping.Yang ni saya tak tau samada boleh tak ping GB tanpa FB.Sila beri tunjuk ajar…

– Kelajuan internet akan menjadi perlahan sedikit akibat penggunaan benda ni so berwaspadalah.
– Saya budak baru belajar.Kongsi untuk tambah ilmu.Kalau dah tau jangan berlagak OK!!!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Hack, internet marketing, Products. Bookmark the permalink.

18 Responses to >TUTORIAL : NAK BUKAK FB GAK

  1. miss anne says:

    >tips yang menarik..nak apply kat library sye la..

  2. BeaN MorENo says:

    >miss anne – boleh tapi pandai2 cober ye…

  3. Lifesaver says:

    >oh…cepat2 bagi tau mr KE hal ini

  4. Yatre Hayati says:

    >yeay !!! nak guna kat u..hahaha…mekasih!!!

  5. EmI says:

    >x jadi. Access to this web page is restricted at this time.Reason: This Websense category is filtered: Proxy Avoidance. URL: http://www.youtubeproxy.co.uk/kat cnie pakai websense.Sume abis dia hidu.ade cara len?

  6. EmI says:

    >Yg mana student uitm shah alam 2 xyah ler korg nk cuba.x lepas punya.hehe..

  7. farenova says:

    >ahahahah, tajuk pun dah berdebar ..'nak bukak fb gak'… wo hebatnye..mmg seswai utk fb2 tegar.

  8. BeaN MorENo says:

    >puan – cepat2 try kalau xboleh kasitauyatre – buat jangan sampai kantoi xboleh nnt saya ajar satu bende lainEmi – ada cara lain…tapi kalau saya ajar awak sorang je yang boleh online tempat lain semua slow gile…die tarik bandwidth…hak2 xpe biar saya buat resaerch dulu…farenova – hak2 biasa la kak cari makan…

  9. helena's says:

    >ade satu lagi software..cikhel ade..hehedulu gune sebab takdelh bukak fs..dulu lah kan..hehehe

  10. BeaN MorENo says:

    >cukhul – nak!!!nak buat research…boleh???

  11. Aus says:

    >hahahaha , nasib baik aku tak tegolong lagi..kekeke..tapi pernah try gk dulu..mmg jadi slow sket la tenet..bean2..baik delete entri..kang kena saman..hahahak..

  12. BeaN MorENo says:

    >aus – ye ke kene saman???

  13. faeznaem says:

    >wah.. tak penah tahu pun.. saye jahil bab2 begini.. huhu.. tengs!!

  14. BeaN MorENo says:

    >faeznaem – no problem

  15. >uih. penting ni kalau kerja dekat ofis yang block fb.hee

  16. Baby HeL says:

    >nasib baik opis aku block fb time bussiness hours je…lepas kul 5.30 automatik leh on fesbuk tanpa nak letak https bagai..yey!!!!!satu lagi gune jeee softwareee dol…xyah nk bypass2 bagai…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s