>TAKUT KE SAYANG – JANGAN BACA KETIKA MAKAN

>

Setelah buntu memikirkan ke mana mahu pergi saya terus mendapat idea memandangkan saya dan wife sedang bercuti.Jadi kami telah membahagikan tugas untuk membersihkan rumah yang agak berselerak.Hak2 pemalas jugak saya ni.Sepatutnya masa wife keje saya buat untuk membuktikan cinta saya(maaf tiada gamnbar kerana saat ini saya dan eife begitu seksi so taknak tunjukkan aurat…haram…)…hak2.Selepas mengemas hall saya ditugaskan untuk membersihkan jamban.Sila guna kan akal dan IQ anda untuk membezakan perkataan JAMBAN itu kerana di zaman yang serba moden ini ia telah menjadi double meaning.Sebagai contoh ayat ni:
Apabila pergi ke rumah seseorang:
“Weh besar siot jamban ko…”

Apabila mengutuk atau memuji :
“Weh!Besar siot jamban ko…”

Haha…Oklah berkenaan dengan tajuk entri kali ni “Takut or Sayang”.Perkataan ni mesti korang terfikir khas untuk pasangan suami isteri.Ya!!Betul…Tapi kadang2 boleh jugak boleh jugak diguna pakai untuk pasangan bercinta.Kalau ditanya samada Bean Moreno takut ataupun sayang bini saya akan jawab saya sayang wife saya.Saya tak takut.Kenapa?Sebab saya sayang dialah…

Macam mana nak tau kita takut or sayang.Senang je…Kalau kita buat sesuatu disebabkan terpaksa itu adalah takut dan kalau kita buat sesuatu tu ikhlas itu adalah sayang.Kadang2 saya tengok banyak pasangan yang menurut je kehendak pasangan dia walaupun benda tu tak logik.Kadang2 dah nampak macam bibik plak.Tapi saya tak macam tu.Saya blogger yang romantik.Kalau saya suruh wife saya memasak,saya akan buat satu kerja untuk dia.Jadi adil tak???hah itu pasti tak percaya tanya la wife saya.Jadi adakah saya takut bini…Owh tidak sama sekali…

Sayang pulak adalah satu benda yang subjektif.Tanpa perasaan sayang ni takde perkataan keluarga.betul tak???Saya bukan Dr Love untuk berbicara pasal cinta.Kalau dah kahwin kita perlu rasa sayang yang tinggi tapi kalau belum berkahwin rasa sayang yang lebih akan menyebabkan lahirnya satu perkataan iaitu “Anak Luar Nikah”.Kalau dah keluar benda ni mula la nak buat lagi satu dosa besar iaitu baung bayi.Huh!!sungguh memalukan…

Jadi kesimpulannya tolong jangan takut biar sayang yang menguasai diri kita(untuk yang dah berumah tangga).Kita buat sebab kita sayang dan ikhlas jangan buat sebab kene marah or kene kongkong ye…
p/s ;
– Cuaca makin panas ni.Saya nak pegi HKL untuk melawat adik saya yang ada operation kaki jap lagi.
– Kalau saya takut bini saya takkan blogging & takkan dapat pergi event2 blogger ok…
– So korang takut ke sayang???

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Familia. Bookmark the permalink.

24 Responses to >TAKUT KE SAYANG – JANGAN BACA KETIKA MAKAN

  1. >takut sbb dia suami aku..syurga aku kat bwh tapak kaki dia..tp sayang gak..mmg sayang sgt..hahahah….

  2. BeaN MorENo says:

    >hak2 itu bukan takut alang…itu tanggungjwab

  3. >takut la…sbb klu aku xtakut aku dh kurang ajar dgn dia..bile dh kurang ajar aku pakai alim mana pn xbau syurga..lagi plak bile aku kurang ajar, dilempangnye aku…aku ni dhla comel lagi cute..kakakak..mau koma!

  4. >aku x takut tapi aku sayang.kenape tetiba ko jadi jiwang nie?? ishk pelik betul lah

  5. cikmemy says:

    >kadang2 sayang tu bley jadik takut.takut ditinggalkan.camno?

  6. SyaffeQ says:

    >errr..camne nk luah prasaan kalo pompuan pn xda..

  7. Aus says:

    >hahahahaha , syg bini..suami mithali ni..hahahaha .cayalah bean , tetbe cam emosional lak entri ni..haaha .

  8. helena's says:

    >romantik..romantik..romantik,.bean romantik!!hahahaehh bean tergelak pulak..hehehesaya sayang bakal suami saya..hahaha

  9. BeaN MorENo says:

    >alang – hak2 itu bukan takut alang itu kewajiban sebabagi seorang wife ko kene taat.lily – ko tak takut tapi aku takut tgk laki ko sekali die tombok moka aku…huh!!!bukan jiwangla realiti hidup aku yang romantik…hak2isha – saya tak jiwang sebab saya tak dengar lagu tomok…hak2…cikmemy – itu bukan takut dia takutkan situasi…hak2syaffeq – pegi carik skang…hak2…sekarang pompuan ramai bro…aus – memangla gila ko tak sayang.bayar mahal tuh sebelum dpt salam kadi…

  10. BeaN MorENo says:

    >cikhel – yeah tq2 kerana cakap saya romantik…orang lain tak caye…

  11. GhOsToNe says:

    >tak takut!heheheh…

  12. Ayda Munir says:

    >Saya sayang ibu bapa saya.Tapi takut lipas.Boleh?hehe.

  13. Kyuubi_85 says:

    >belum ada bini lagi… hehekalau kuat mrh tu yg tkt.. slh skit kena mrh… ish3

  14. >hmm, no komen utk entri ni sbb msh single n blom double lg…=p

  15. Aus says:

    >lol , mahal ?takut aku nak kawen..ahahahaha . mesti byk belanja .hahaha .

  16. Eyriqazz says:

    >romantik juga bean ni…hik3..

  17. Aidi-Safuan says:

    >spam:bro,betol ke ko da collect prize drp nuffnang pasal kontest KDU tuh? nuffnang xkontek aku pon. ko just terjah nuffnang je ke or diorang ade kontek ko dulu? reply ASAP plz~

  18. BeaN MorENo says:

    >ghostone – bagus2 jgn takutayda munir – boleh saya xtakut tapi gelikyuubi85 – buat sampai die xmarah..cik yan – haha…cuba la doublekanaus – apa la xnak kawin…rugi dowh..eyriqazz – saya sememangnya lelaki romantikaidisafuan – ye duit aku dah abis dah pun…gi amikla kat opis nuffie

  19. Aus says:

    >nak aje..hahaha..

  20. Aus says:

    >betul ke kau nk design kan header..hahaha .

  21. BeaN MorENo says:

    >aus – kalau sudila…aku ni xdela pandai sgt…hak2

  22. Mas Ai says:

    >jangan takut untuk sayang – mendalam,..:)

  23. Lifesaver says:

    >kalo tolong bini dianggap takut…mmg nak kena kerat jari la org tu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s