>TAK TAHAN JADI SURIRUMAH!!!

>

Hari ni baru saya dapat rasa macam mana perasaan seorang isteri yang tak dibenarkan bekerja.Fuh teramatla bosan sehingga boleh mendatangkan perasaan untuk bunuh diri.hak2..Baru pukul 3 dah terasa mual dengan hidup kalau takde buat aktiviti lincah.
Semasa saya berada di Muar saya ada borong 3 keping DVD supaya saya dapat isi masa lapang cuti CNY ni dengan girang dan gembira tetapi malangnya baru habiskan satu DVD otak saya dah mula menunjukkan bahawa duduk terperap di rumah adalah satu aktiviti yang boleh mengundang maut.Saya tak dapat bayangkan kalau saya seorang penganggur.Nak ajak kawan lepakpun serba salah sebab mungkin akan mengganggu rutin harian mereka bersama orang yang dicintai(aweks).Dah nasib saya tidak mempunyai awek tetapi mempunyai isteri yang cantik.
Tadi dapat email dari blogadvertising store mengatakan entri saya untuk Wisteria di“reject” mentah2.Ces sampai hati diorang  reject .Ingat senang ke nak review pasal company luar negara.Mengada2 betulla diorang ni.Tapi saya akan cuba lagi sampai dapat.Kenapa la susah sgt nak approve padahal entri tu baru USD5 je.Kedekut betul.Bagi sesiapa yang tak tau apa itu Blogadvertisingstore boleh check kat sini.

Oklah masa dah time.saya nak rehatkan minda dengan berhibernasi.Harap2 dapat ilham untuk buat entri yang best2.Ni sebab takde ideala saya tulis benda yang terlampau personal dan harap2 korang dapat baca dan terima entri yang membosankan ni.Nanti saya update yang best ye.

p/s :
– Tengah pk idea untuk buat entri pasal event paintball pada 28hb Feb ni.Event terbuka pada blogger2 sahaja ye.Tulah sapa suruh taknak buat blog kan tak dapat main.
– Apa yang korang rasa kalau duduk satu hari suntuk kat umah.Ces rasa macam amah tau!!!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Familia, Story. Bookmark the permalink.

14 Responses to >TAK TAHAN JADI SURIRUMAH!!!

  1. dilamy says:

    >salam..saje nk kasi komen..tertarik ngan title entri tu..saya nie fulltime housewife sambil-sambil tu ada la wat online biz sket..kalo dok umah jer tanpa wat pepe for sure la akan jd boring dan rasa nk gila cam entri tu berlaku..tapi hakikatnya kerja surirumah nie x penah habis-habis..start jer buka mata sehinggalah tutup mata..dan rutin ini akan berterusan sampai bila-bila. Pengurusan hidup perlu teratur, dan jangan sematkan wat keje rumah tu as 'amah'. Pahala berlipat ganda jika kita wat kerja dengan ikhlas. Di dalam Islam pun tanggungjawap mencari rezeki aka bekerja itu terletak pada lelaki. Saya rasa amat bertuah menjadi surirumah kerana yang paling penting saya dapat lihat dan membentuk sendiri anak saya tanpa perlu di hantar ke nurseri.

  2. BeaN MorENo says:

    >dilamy – huk2 terbatuk jugak ni…ye ke???tapi saya xbolehla…tgh mencuba ni..

  3. Huda says:

    >huh..jadi penganggur tegar memang sangat BOSANhuwaaaaa

  4. YanaNuar says:

    >saya pun surirumah sepenuh masa gak.tak penah plak rasa cam amah sepertimana awak rasa tuh..tak patut taw awak nih..surirumah pun satu kerja gak..mulia lagi..anak pun membesar depan mata..tak payah nak risau keadaan anak,dah makan ke belum,mandi ke tak..

  5. BeaN MorENo says:

    >huda – gi la cari kejeyananuar – bukan maksud saya macam tuh…maksud entri ni sebenarnya saya yang xboleh duduk diam tanpa buat apa2 jangan salah faham ye kak…

  6. >ni macam mengutuk aku x cari keja jak ni.haha

  7. >hmmmmmmmmmmm. beannn…….. beannn.. ape sudah jadi neh? ehehe

  8. >.waaa da pena rse jd penganggur b4 cont study dlu.mmg mcm amah! hahaha.bean~~.x dpt join paintball on 28.hairi pegi bandung T___________T

  9. Baby HeL says:

    >hahaha..byk aje keje boleh buat…basuh baju,iron baju,kemas umah,basuh pinggan,masak…kau aje malas!hakhak

  10. Kancilbiru says:

    >aku rasa nak jadi suri rumah, letih keja dah…camner tu??? hehe

  11. BeaN MorENo says:

    >bibi – teda niat aku mau perli kau bah…kau terlalu comel untuk diperli…hak2jard – aku tertekan di rumah…fateha – bagus jgn jadi penganggurbaby hel – yela aku pemalasnieza – hm…jgn ko ade degree

  12. sumijelly says:

    >wah…jadi suri rumah boleh..tp anak2 htr taska leh x?? hahahaduk umah ngan anak2…matik la kak sumi..mesti umah kalah kapal pecah tu..hahahahahttp://sumijelly.com

  13. BeaN MorENo says:

    >kak sumi – tak sangka kak sumi pun malas macam saya…nasib baik xde anak lagey…hak2…

  14. Lifesaver says:

    >bean..muka tu lawak giler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s