>PANJANG KE PENDEK LAGI BEST

>

Fuh lega baru lepas kemas barang masuk dalam kereta.Full kereta Gen2 GT4-N saya tu.hak2.Dah lama tak rasa lontong goreng dan memang ngidam nak makan (adakah wife saya mengandung).Sebelum saya start bercerita apa yang saya nak tulis dalam entri ni hope jangan terpengaruh dengan tajuk di atas.Ia takde kene mengena dengan contest Nuffnang “Why I Like It Longer” sebab contest tu dah due semalam pada hari tanpa pentis.Tajuk entri  di atas juga memang takde kene mngena dengan unsur2 rumah tangga ataupun sexual content yang sering di“search” oleh makhluk berotak kuning di dalam blog AUS (ooops terlebih sudah).
Sekarang saya nak cita antara entri panjang and pendek mana lagi baik.Korang rasa mana yang boleh blah???Mana yang lebih menarik untuk kita bagi reader baca.Kalau nak tanya saya la kan,dua2 ada kelebihan.Tapi kat suterablogger ni kalau korang perasan entri saya memang agak panjang.Saya tak tau la korang baca sampai abis ke tak…Tapi walaupun saya tulis panjang saya akan selitkan dengan gambar2 yang agak mengarut.hak2…
Nak tulis panjang berjelapun sebenarnya tak berapa bagus sebab nanti reader akan berbuih mulut membaca.Takpun mungkin reader yang jenis macam Kakashi Sensei akan jadi macam ni…
Macam mana plak ngan entri pendek.Tak bagus ke kalau tulis entri pendek.Ada ke saya kata tak bagus.Please jangan prejudis pada saya yang sememangnya cool dan kacak ini.hak2.Ada juga blogger yang tulis pendek tapi reader dia suka sebab memang interesting.Ada satu blog yang sememangnya saya follow tapi entri dia pendek dan best.tak percaya gi terjah blog BIBI.Kebanyakan entri dia memang pendek dan lawak gilak(ni ayat bibi).
Ok korang nak tau apa kesimpulan yang boleh saya bagi kat sini.Yang penting dalam blogging ni cara penulisan blogger tu sendiri.Kalau kita tulis entri yang panjang tapi mendatar macam papan plywood ia ibarat macam kat AF menyanyi Flat dan takde tone.So jawapan dia “Boring”
p/s :
– Mungkin ada antara korang yang akan kata gaya penulisan saya macam Melromeo.Pergh jauh seyh…Dia terlalu bagus untuk dibandingkan dengan saya sebab sayapun belajar dari dia.
– Perut saya terlalu kenyang sebab tadi kerana menyumbat segala makanan yang mama saya masakkan(biasala anak manja).
– So korang rasa Panjang ke pendek lagi bagus???

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Blogging, nuffnang, Tips. Bookmark the permalink.

13 Responses to >PANJANG KE PENDEK LAGI BEST

  1. Sendra says:

    >aku curi tw 12 1/2 writing rules tu,sebab ia sangat penting..hurmm..hurmm,aku selalu berusaha nak buat entry pendek,tapi selalu terlebih sudah juga weyhh..hurmm..

  2. Aus says:

    >hahahaha . asieh bean . aku baru create entri lebih kurang cmni .cait , tapi kau da post dulu .hahaha . entri pendek lagi bermakna woo , aku pun ngah belajar create entri pendek tapi bermakna .hahaha , dulu2 kan aku create entri panajg nak mati . hahaha .

  3. >waaa ini kena baljaar banyak lagi nih..thx..uncle ke sini nak kutip ilmu nih

  4. ween says:

    >agree dgn kau. yg penting ialah inti penulisan. kalau pandai goreng, panjang pun aku baca!šŸ™‚

  5. BeaN MorENo says:

    >sendra – sama la dengan aku..asyik terlebih2 je…Aus – nampak gayanya aku lebih pantas…hak2uncle – hak2 uncle lagey otai…saya yang kene belajar ngan uncleween – betul ke apa yang aku tulis ni weenmira – thanx

  6. Aus says:

    >xpe..pecutan kali ni kau menang..hahahak..

  7. helena's says:

    >bagi saya lah kan,..yang penting isinya..bukan panjang atau pendek entry tuh..kalo panjang2 tp mengarut jek dari mule sampai abis tak best kan??tp kalo pendek dan padat,,takpon panjang tapi cukup serba serbi,,,kan ke menarik tuh?hehehepandangan cikhel lah..huhu

  8. BeaN MorENo says:

    >aus – hak2 tapi aus aku rasa aku slow jugakcikhel – betul!!!yeay!!!

  9. Natasha says:

    >still suka yg panjang…..sbb bila panjang dia kan rasa padat.ahahahahahahahah (apa aku mencarut nie)to helena>>> yer ker x kesah..hahahahahah bukan hel ada bg tau hel suka yg pnjg keer???

  10. BeaN MorENo says:

    >kak tash – yek ke panjang padat…biar betul…hak2(double meaning skit)

  11. >aku rasa macam mau bom ko la beann.

  12. Lifesaver says:

    >isteri mengandung..suami ngidam pelik2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s