>-= 2012 LaGeY =-

>

Hm…semalam gi tgk wayang kat e@Curve(Cineleisure)…
Pergh cite die even ngarutpun tapi buat saya nak tgk tanpa gangguan…
Wife sayapun bengang sebab saya xlayan pertanyaan die…
Tapi apa2 pun memang cite die best even totally Graphic la kan…

Sebenarnya say xbape minat nak tgk cite2 yang berkenaan ngan hari kiamat…
Byk dah cite mcm tu kuar contohnya Independent day,End of Days, etc
tapi saya xminatpun nak tgk tapi 2012 bile wife saya kata nak tgk saya ye kan je…
Banyak pengarajan yang kite boleh dapat bile tgk cite ni…

Sebelum nipun saya ada buat post pasal 2012 ni…
n byk jugak blogger yang tulis pasal angka ni…
Kalau nak baca ni entry nya :
Dunia Akan Musnah

Pada hakikatnya semua bende akan lupus termasuk dunia yang
kite duduk ni sebab ni semua adalah ciptaan tuhan yang kekal
hanyalah Tuhan(Allah) bende ni diakui oleh semua kitab dan semua agama…
Selepas habis tgk cite ni saya terpk n mula perasaan
bahawa xkire apapun bangsa percaya dan tahu bahawa akan
tiba satu hari di mana semua umat manusia akan pupus (tapi tarikhnya kite xtau)
cuma 2012 itu adalah satu ramalan yang mana Kaum Mayan
meramalkan posisi semua planet termasuk matahari akan selari dan
akan menyahstabilkan gravity dan darjah kepanasan bumi.
So dalam cite nipun ternyata diorang just ikut cite n ramalan Kaum Mayan(SEBIJIK!!!)

Dan bagi siapa yang dah tgk kalau perasaan gambaran dalam cie nih
adalah malapetaka yang akan terjadi sama dengan malapetaka yang menimpa
Kaum Nabi NOH dan dalam kapal yang digunakan dalam cite 2012 juga
ada seorang yang bernama NOAH(NOH) iaitu anak kepada hero cite ni
n jalan cite diepun sama iaitu selamat dengan menggunakan kapal…
N kalau kite renungkan at the end of cite ni semua manusia menuju ke
satu tempat yang sama iaitu Cape Town (Tanjung Pengharapan) dan jika diteliti
dalam Islam n al-Quran jugak ada sebut selepas Qiamat semua manusia akan
dikumpulkan di satu tempat yang dinamakan Padang Masyar…

So terbukti yang semua ajaran mempercayai bende yang sama…
xkire apa agamapun tetap percaya pada tuhan dan tetap percaya yang
khari Qiamat(end of days) akan tiba cume yang xbetulnya cite ni ialah
selepas Hari Qiamat mana ada satu manusiapun yang boleh selamat…
n xde satu haiwanpun yang akan boleh diselamatkan dan last thing xde apa2pun
yang boleh halang hari qiamat dari terjadi…So renung2kanla ye…Jangan
terpengaruh sgt dengan cite ni just amik iktibar yang kite ni masih belom bersedia
untuk menhadapi Hari Qiamat walaupun diberi 1000 tahun lagey…Betul tak???

p/s :
– Jangan kite pk sgt tentang bile nak qiamat sebab itu kerja tuhan…kite just tunggu n bersedia
– 2012 adalah ramalan je so jgn lepas tgk cite ni semua pakat nak beribadat je,dah xnak keje
pastu jual semua harta…(xboleh macam tu dalam Islam kite dituntut mencari rezeki jugak!!!
– Manusia adalah ciptaan tuhan dan hanya hamba.Sedangkan Nabi Muhammad yang digelar
kekasih Allahpun xtau bile hari qiamat inikan kite manusia yang hina.
– Kalau Allah nak tarik balik apa yang kite alami xpayah tunggu qiamat esokpun boleh jadi
sebab apa yang tuhan kehendaki ia pasti akan terjadi.Kite just boleh bersedia dan buat
rutin cam biasa…
– So lastly dont’ interfere with what that you cant effort to do…Anything could happen

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Metaphysic, Movies. Bookmark the permalink.

One Response to >-= 2012 LaGeY =-

  1. Lifesaver says:

    >menakutkan…tapi bagus..mengingat kan kita pd Allah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s