>-= SeDeY!!! =-

>

(artwork atas ni gua buat sendiri tau)

Hm…apa nak tulis eyh…
kalau nak tulis pasal menang bola semalam…
nnt ade orang komen macam2…
yang x civilized akan komen macam ni :

“eleh nasib je menang lageypun sape yang pegang cup”
(hm…kalau dah kalah accept jela…cube kalau semalam menang…)

Kalau yang terlebih civilised plak akan cakap macam ni :
apalah yg ko merapu nie….there’s nothing to be shown who’s
great or what
…btw it just a game….dont be to fanatic k…”

yang xtahan tu bile ada ayat yang macam ni :
“please respect peoples wall”
(apala cubela open minded skit…kalau gua xboleh nak
tulis apa2 kat wall lu or lu xnak orang tulis kat wall lu
jangan register facebook or del je la post kat wall lu tu)

Janganla kite nak jadi Islamic(alim) sampaikan kite nak berguraupun
xboleh…just be an open minded person la bro…
kite bukan hidup sorang…so mcm2 ragam we have to accept…
dont expect people to understand us but we have to learn bout people…
Sedangkan Rasullullah pun ada senda gurau bro…
Sebab tanpa berguarau perli hidup xceria yang lu nak emo sgt kenapa???
bile time team gua kalah lu bahan gegile (is it fair…DEM!!!)
kalau lu boleh buat jgnla nak marah bile orang buat kat lu…(fair play la bro)

“life without laughter,without cry,without happiness & without sadness is dull & bored”

(please dont be a person who is mental block guys…!!!)

Adakah saya menulis vulgar words atau makian dalam ayat ni:
skang dah nampakkan sape lagey kuat…ahahahaha…tuhan dah tunjuk dah…
(kalau ayat ni merupakan satu ayat yang mana gua maki lu…gua rase lu patut pegi kelas BM balik bro…gua siap gelak bro dalam ayat tuh…dont be too emo beb!!!)

daripada ayat yang saya terima :
time kalah straight 4 kali x bersuara la plak menang sekali trus menyalak mcm ANJING”
(Sekarang sape yang kurang beradab dan xbertamadun gua tanya lu…gua rase gua xcube faham lu…
dan kalau la lu ade depan gua…gua dah sapu dah bro…xde byk cite…)

Yang paling best siap ajak geng nak bancuh saya…pergh…
bro gua nak lu tau kalau lu ajak karpal singh sekalipun…
kalau gua kata gua lawan gua lawan bro kalau gua betul…
& dengan point yang gua ada gua rase kat court lu boleh kalah bro…hahaha

Dah2 malasla nak emo…gua xlayan perasaanpun just untuk
korang reader n blogger tau yang kite sebenarnya hidup majmuk…
kalau macam nilah perangai kite mana pergi 1Malaysia nye bro…
“Orang melayu terkenal ngan sikap peramah dan santunnya…”
Oklah layan orang macam ni boleh block mentaliti saya je…
Chow…Ingat ye…

p/s :

– Kalau ada terjumpe orang yang macam ni buat2 xfaham je sebab buat apa kite nak cube faham pada orang yang xnak faham nature law…
– Bola sepak boleh menyebabkan pergaduhan sesama sendiri {ni bagi orang yang minda nya tertutup}
(so kalau korang rase korang bukan a type of person yang open minded jgn layan bola pegi tgk Nur Kasih lagey bagus itupun kalau boleh terima jalan cite kalau x bergaduh laki bini plak…ahaha)
– Kalau ye pun nak Islamic or nak jadi alim jangan la terlalu nak tunjuk yang kite ni alim…sebab apa nnt boleh buat orang salah sangka…xkan orang Islam xboleh nak bergurau!!!
– tertutup pintu rezeki saya hari ni sebab terlayan kejap mamat2 mental block…Tapi jgn takut kepada mamat2 mental block ni saya maafkan anda n harap anda maafkan saya…

Happiness is a great path to go to your destiny…bare in mind…

TQ

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Metaphysic, Story. Bookmark the permalink.

9 Responses to >-= SeDeY!!! =-

  1. Lifesaver says:

    >Mu kalah????????????

  2. BeaN MorENo says:

    >kalah la puan…ahaha…

  3. Anonymous says:

    >wah2 kau..smpi ke sini citer lu x habis2 lagi..ok kt sini gua nk ckp sket je. 1)yang xtahan tu bile ada ayat yang macam ni :"please respect peoples wall"(apala cubela open minded skit…kalau gua xboleh naktulis apa2 kat wall lu or lu xnak orang tulis kat wall lujangan register facebook or del je la post kat wall lu tu)~ lu x payah nk pertikai org. lu pk lu bgs sgt ke nk sound org? baik lu tu sendiri yg open minded dr nk sruh org open minded.2)daripada ayat yang saya terima :"time kalah straight 4 kali x bersuara la plak menang sekali trus menyalak mcm ANJING"(Sekarang sape yang kurang beradab dan xbertamadun gua tanya lu…gua rase gua xcube faham lu…dan kalau la lu ade depan gua…gua dah sapu dah bro…xde byk cite…)~ sapa yg xdak adab skrg? bila org sruh lu respect wall org lu bkn main melenting lg suh delete acc. ok skrg lu bertamadun sgt ka nk tulis mcm tu kt wall gua? and one more thing lu nk sapu gua kan. ok meh dtg. set time gua turun. nk berentap sgt dgn gua xde hal beb. yg pasti satu ja. klu gua mati lu mmg hebat kt dunia ni. tp kalau gua hidup lg, lu tau nasib lu.Yang paling best siap ajak geng nak bancuh saya…pergh…bro gua nak lu tau kalau lu ajak karpal singh sekalipun…kalau gua kata gua lawan gua lawan bro kalau gua betul…& dengan point yang gua ada gua rase kat court lu boleh kalah bro…hahaha~ x perlu karpal singh bro. lu x payah nk ckp gua ajak geng nk bancuh lu. gua mmg x bleh blah dgn lu dan kawan gua pun x bleh blah dgn lu jgk. lu nk sapu gua tunggu.3)- Kalau ada terjumpe orang yang macam ni buat2 xfaham je sebab buat apa kite nak cube faham pada orang yang xnak faham nature law…- Bola sepak boleh menyebabkan pergaduhan sesama sendiri {ni bagi orang yang minda nya tertutup}~ lu la org yg menyebabkan pergaduhan tu.pk2 lah yer sblm nk bercakap @ nk buat sesuatu. jgn smpi mkn diri sendiri.

  4. BeaN MorENo says:

    >hm…tu yang susah bile orang just baca tapi xnak fhm…skang kite boleh nampak sape yang xbertamadun…lu dah xnak gua tulis kat wall lu…so gua dah senyap…lain kali baca dulu sebelum bertindak…pastu kalau lu bahan gua gua boleh layan bile gua bahan lu…lu melenting…kalau lu xbley blah dgn gua…guapun sebenarnya xbley blah ngan lu…so let make it simple…gua xperlu berkawan ngan orang yang tertutup mindanya macam lu n kalau lu cakap itu wall lu…ha ini blog gua n gua punya sukela nak tulis apa2pun…lagipun lu xbaca ke ayat last sekali gua bagi…Gua dah maafkan lu & gua harap lu maafkan gua…simple…lain kali belajar mengeja la bro…orang lainpun layan bola boleh accept kene bahan bile kalah tapi lu macam bapok kene bahan skit nak touching…SO better lu gi layan cite yang berunsurkan kewanitaan macam Gadis Melayu….sesuai untuk lelaki lembut macam lu…hahahaha!!!

  5. BeaN MorENo says:

    >ok meh dtg. set time gua turun. nk berentap sgt dgn gua xde hal beb. yg pasti satu ja. klu gua mati lu mmg hebat kt dunia ni. tp kalau gua hidup lg, lu tau nasib lu.(ayat ni budak sekolah je pkai…ahaha…gangster sgt ke lu…cube fahamkan ayat gua bro…lu yang terus melenting xtentu pasal…Bajet GANGSTER MALAYSIA kuar ayat cam ni…ahahahahaha)terguling2 gua baca ayat lu bro…jgn terlalu confident…kite xtau sape yang kite jumpe….termasuk gua…guapun xtau lu sape bro???

  6. Anonymous says:

    >ko nie banyak kena berubah… patutlah budak2 x berapa berkenan ngan ko…common lah.be an adult.ko nie x habis2 sakit kan hati org. Org nasihat supaya ko berubah. bukan nya aku nak tunjuk alim ker apa. nie tiba2 sampai aku nyer keluar kat blog kau yang agak karut. common lah Allah provide you with a brain. use it wisely. X kan spasal bola nak bahan2 org kat wall org semua. X kira lah saper menang. bukan nya liverpool bayar kat ko duit pun… pikir lah ada otak. Dah kahwin pun perangai macam budak2. tak gentleman langsung. Bagi nasihat x nak terima. Pikir lah bila nasihat diberi terima. Nie kalau gurau sampai menyakit kan hati org saper leh tahan. Kalau aku gurau sampai ko sakit hati. ko suka. Pikir!!! ada otak pakai!! sebab tue aku kasi nasihat. Dulu ko buat kat wall aku n this kat wall org pulak.

  7. BeaN MorENo says:

    >Oklah aku accept apa yang ko cakap bro…tapi sebeblum apa2halpun ko tanya kawan ko when it comes my team lose…ada tak die pepagi buta chat aku down kan aku…cume die play safe la kan tulis kat chat box…then if he cant accept what i wrote to him just dont do the same to me…apasal die emo team die kalah…time team aku kalah boleh plak die bahan aku…ada aku melenting or kasi tau orang lain…aku layan ok je bro…then apa kes sampai ko nak masuk campur…n if ko xboleh nak terima cara aku itu hak ko…ada aku tulis apa2 kat wall ko lagi…xde kan…then past is past la…kat wall ko aku siap open apologize lagey bro…siap melawak lagey…then got any problem…kasar sgt ke bahasa aku samapi korang cakap aku sakitkan ati korg…so think bro…n lastly if ko n sape2 la kawan2 ko xsuke aku itu bukan masalah aku k…aku bukan jenis yang suke putus kawan or apa2 that y before aku nak bercampur ngan korg aku tgk dulu…rupeny mmg korang xbleh nak adapt situation n aku xkan rase rugi kalau aku xkenalpun korang…tapi apa2 pun sorryla eyh kalau kate2 aku yang lembut tu buat korang terasa sampai ke ulu ati…ahahaha…

  8. BEAN'S says:

    >xpayah speechless orang mcm ni susah…bile xbercampur cakap kite sombong…bile kite berkawan ngan diorang ade je yang xkene…so ignore jela bukan diorang je yang hidup kat dunia ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s