>-= laGoO LaGeY!!! =-

>

Hye tora datang lagey untuk ngarut ahaha…
hm bosanla plak ekceli xde papepun nak cite…
Tapi sebab bile view balik kat blog xde iklan yang
nuffnang nak kasi kat blog saya makanya sayapun
bertekad untuk tulis bende yang lebih ngarut dari biasa…

xdela sejak due menjak tiga menjak ni jiwa
terlalu terpengaruh ngan lagu2 hip hop…
contoh can lagu TI(ramai orang kata gaya saya macam die)hahaha…
Lagu Jay z…Lagu Flo Rida…dan juga Lagu Kanye West
(yang digelarkan jackass oleh Barrack Hussien Obama)..

Kebanyakan lagu hip hop niggaz ni selalunya pasal bende2
yang ngarut dan berunsurkan sex jek contohnya
macam lagu pitbull (semua lagu die ngarut..memang bull***t)
xde modal buat lagu yang memang saya rase xbext langsung…
Dahla xbest xbermoral langsung (mcm mana boleh lepas kat Malaysia)

Tapi buat masa ni lagu hip hop yang ok rasenye dari Kanye west…
Dulu saya xsuke dengar lagu die sebab music die agak membosankan..
tapi lepas dengar n hayati lagu “Knock You Down” feat ngan Keri Hilson
rase macam wording dalam lirik die best…pastu kuar plak lagu
“Run This Town” feat ngan Jay Z(laki Beyonce yang POYO tu) & Rihanna..
Yang penting wording die ada unsur motivation even ada skit bahasa2
kotor niggaz…(ala itu normalla…orang melayupun mencarut apa…)
Contohnya macam lirik lagu nih :

“It’s crazy how you can go from being Joe Blow
To everybody on your dick, no homo
I bought my whole family whips, no Volvos
Next time I’m in church, please no photos
Police escorts Everybody passports
This the life that everybody ask for
This a fast life We are on a crash course
What you think I rap for To push a RAV4 forward?”

“But I know that if I stay stun-ting
All these girls only gonna want one thing
I could spend my whole life good will hun-ting
Only good gon’ come is as good when I’m cumm-ing”

“She got a ass that’ll swallow up a g-string
And up top, unh… Two bee stings
And I’m beasting Off the riesling
And my nigga just made it out the precinct
We give a damn about the drama that your dude bring
I’m just tryin’ to change the color on your mood ring
Reebok Baby You need to drop some new things
Have you ever had shoes without shoe strings?”

“What’s that ‘Ye? Baby, these heels
Is that a may? What!
Baby, these wheels
You trippin’ when you ain’t sippin’
Have a refill You trippin’ when you runnin’, huh?
Now you know how we feel

lagu ni meng“express” feeling mereka tentang kehidupan…
Bahasa memang ar kesat skit tapi xdela macam PITBULL
yang ntah apa2 ntah tu…

Tapi Phrase yang saya suke :
“Have you ever had shoes without shoe strings?”

banyak maksud tu…mungkin kate2 perli sinis or nak
tunjukkan kepayahan dalam kehidupan…

p/s:

– Jangan labelkan saya sebagai budak hip hop hanya kerana saya mendengar lagu2 hiphop
or rap or RnB…

– Hm kalau korang xsuke lagu ni saya xamik peduli sebab ni blog saya n ikut suke sayala ni review pasal apa…so sape2 yang xpuas ati…gi amik air sembahyang…and gi sembahyang…

– Bile la dapat beli Nikon D90…ni tgh mendalami photoshop untuk mengedit gambo…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Music, Story. Bookmark the permalink.

9 Responses to >-= laGoO LaGeY!!! =-

  1. eya says:

    >ingatkan td logo baru..upe lagu br..ekekeke..

  2. MrYusSmile says:

    >2 la pasai Bro..lu kasi kelilu sm sayeee leee..wa auw..auw..apa dia atas Yooo..hehe

  3. BeaN MorENo says:

    >ahahaha…saya tuluis lagoo ke logo???sayapun kompius nih…ahaha

  4. Lifesaver says:

    >tak best la lagu ni

  5. BeaN MorENo says:

    >PUAN CAPA – AWAK KATA XBEST TAPI DAH MASUK BILLBOARD KIRE BEST LA JUGAK…

  6. >waa..lame menyepi diri apsl?

  7. BeaN MorENo says:

    >sebelum ni gaduh skit ar…tu yang xbleh update tuh KF…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s