>-= Phrase =-

>

“Jangan Berbicara tentang kejayaan sekiranya
enggan melakukan seditkit pengorbanan…”

Amacam best tak phrase atas ni …best kan…
Tapi kalau kite kaji balik memang betulpun…
Semua orang dalam dunia ni nak success…
Masuk Gangstar pun nak “Success…success..”
Tapi kite xsedar kite just cakap nak berjaya tapi
kite xnakpun korbankan sedikit kepentingan kite
untuk capai kejayaan yang kite nak tu…

Ramai orang kate nak diet(kuruskan badan)
Tapi bile lapar je asal nampak makanan
main kaut je…alasan kalau xmakan gastrik…

Ramai orang yang kata nak jadi kaya(macam Bill Gates)
Tapi cume cakap je usaha xnak semua nak express jek…

Ramai yang nak kahwin(huhu best tau kawen)
Tapi masa bujang xnak simpan duit awal2 yang
tau nak enjoy…asal malam je pegi club buang duit…
Asal ada artis buat konsert pegi
(padan muke Beyonce xjadi datang!!!ahaha)

Ramai yang kata nak berubah jadi baik…
tapi pada hakikatnya die xnak korbankan
sedikit kenikmatan macam minum arak…gi club…
(sampai bebile pun xkan berubah yop…)

Bile bapak ajak gi mekah :
“Alamak abah…orang xsedia lagey la nak pegi Mekah…abah gi dulu la…”

Bile ajak gi masjid :
“Hm lu pegi dulu la…gua byk dosala belom tobat…gua ‘taubuat’ je…”

Bile awek ajak kawin :
“Ala nanti la dulu abang belom sediala…kite muda lagey belom puas enjoyla…”

So PK lah sendiri ye…Untuk berjaya kite kene korbankan
apa sahaja yang kite suke even bende tu sekecil biji sawi…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Motivation, Story. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s