>-= MaNUsiA Or RoBot!!! =-

>

” Abang dah lama kite xtengok movie..Asyik bz jek…”
“Ala …xde cite best la semua cite xmasuk akal…”
“Abang suke kasi alasan nak lari kan…Jomla kite gi tgk cite Surrogates”
“Hm…kan kite ada open house nak kene pegi pukul 3…”
“Tgk alasan tu xcukup kuat…kite tgkla malam…”

At last kene gak pegi tgk wayang sebab ekcelli dah lama gak
xbawak wife tgk wayang asyik keje jek…badan pun dah letih ar…
So dengan kemudahan P1 WIMAX wife saya pun tanpa segan silu
gi order online tiket surrogates…Tgk dari gambar poster mcm best
so lepas gi open house kitorangpun gi la CINELEISURE kat Mutiara
Damansara untuk menonton movie nih…

Cite ni pasal kehidupan manusia yang semakin malas dan
mengharapkan robot untuk tolong kehidupan diorang sampaikan
pergi keje pun suruh robot ganti…kebanyakan pemilik robot2 ni
adalah orang yang kaya n tua yang masih nak bekerja tapi dah
kerepot n xlarat tapi berangan nak jadi muda (kalau dah tua tu fhm2 jela
dok jela umah layan DVD xpayah keje)…
Robot2 ni hibuat oleh satu comp electronic VSI yang mana tuan robot
cume perlu baring atas kati electronic n control robot yang meyerupai
muke diorang masa muda2 dengan gunakan mind power..
Shinggakan setiap negara memounyai wilayah surrogates yang mana semua
penduduk die menggunakan robot tapi minority jela…sebab xsemua citizen
dalam negara tua kan…sampai terjadi satu konflik besar di mana
orang yang mencipta teknologi ni nak hapus kan hasil ciptaan die…

KENAPA???

Tengokla sendiri kalau saya cite semua tutupla semua panggung wayang!!!

p/s :

* Manusia akan jadi semakin malas selepas abad ke – 21
* Manusia nak semua instant termasuk makan sebab nak kejar masa
* Cite ni best tapi yang buat xbest tuh bile ada story teller kat belakang seat
ntah mana kampung datang bercerita mcm tgk movie kat umah die

at last kene sound ngan saya…dengan rase bengang saya sound :

” Dah macam tgk DVD movie kat umah dah kecohnye!!!”

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Movies. Bookmark the permalink.

4 Responses to >-= MaNUsiA Or RoBot!!! =-

  1. Lifesaver says:

    >saya dah tgk movie ni…zaman teknologi..manusia duk umah..guna surrogates gi keje..minda jalan…hehe

  2. BeaN MorENo says:

    >kalau awak boleh la gune surrogates sebab awak berbadan 15

  3. :: fAzRa :: says:

    >hahaha….aku pun last week tgk citer nih…not bad la…seronok jugak layan citer nih….mase aku tgk dh tak ramai la org…..so, seronok…seat pun main blh pilih jerr…hahaha…aku taknak la guna robot…mcm bosan jer…terperap kat umah macam hape jer….

  4. BeaN MorENo says:

    >haha…tula pasal ko rase ade ke teknologi macam nih???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s