>PaTAh + PaTaH = PePaTah

>

Dulu sebelum saya belajar tentang Metaphysical saya jarang n kurang berminat nak baca buku2 motivation tapi bile dah tau setiap kali saya masuk kedai buku saya mesti mencuri ilmu2 yang berkaitan motivation sampaikan saya tercipta satu ayat yang sampai sekarang saya pegang untuk perjalanan hidup saya…

“If you want to gain people’s respect you try to respect others first and dont force people to respect you…Respect will comes when people judge you by looking at your way of life”

Bende ni tercipta bila saya banyak bergaul ngan orang2 yang cool and rilax…Biasa nya orang yang memaksa kite untuk hormat die xkirala dengan cara membuli or pukul sebenarnya memang desprate nak kan orang hormat die tetapi berbeza ngan orang yang dihormati secara semulajadi tanpa buat apa2…contohnya macam Bill Gates… xpernah plak saya dengar cite yang Bill Gates dihormati sebab belasah orang…Tapi Bill Gates dihormati sebab cara hidup die dan sifat budiman die…

Jadi kepada pembuli2 dan gangster2 di luar sana hentikanlah
perbuatan korang tuh…xrugipun kalau korang hormat orang lain…
Bile korang hormat orang lain…persekitaran akan mewujudkan satu gelombang +ve di mana orang lain akan senang dan mula menghormati korang…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Metaphysic, Motivation. Bookmark the permalink.

6 Responses to >PaTAh + PaTaH = PePaTah

  1. ELeEa says:

    >Wah…ingatn yg bguna utk para pembuli…rentikan la buli2 ni…wat doser je=Dda desprate sgt nk dhormatiada caranya…xyah buli2…

  2. >namppak gaya..ko boleh jadi pakar motivasi laa…hahahaha

  3. LifeSaver says:

    >sokong cikayiehel!hehehe~

  4. sha83@kaizer says:

    >pembuli itu desprt?hahhaa…betul l tu…dlu pun aku pnh terpk gtu gak…tp kesian gak ngn dorang tu…ishk ishk ishk…tatau nk tlg cemaner

  5. PJ selamba says:

    >ada kelas motivasi lak.. tak payah dah pi kursus camni… hehe

  6. BeaN MorENo says:

    >ayie hel – pergh sekarang ko dah dapat sokongan eyh dari PBB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s