>-= DuGaaN HiDup =-

>

Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud

Lagu ni memang sesuai untuk saya buat masa ni…
Yela dah la sale makin kurang…Umah plak terbakar last week…
xde apa yang boleh saya buat kecuali bersabar dengan apa yang terjadi…
Sedih je tgk umah bile hangus…dulu tengok kat tv je orang sedih bile umah terbakar
Last2 dapat rase sendiri…memang sedihla yang teramat sangat…
yela mana ada orang ketawa bile umah terbakar
Kalau adapun mungkin sebab orang tu mabuk ataupun GILE
Seganas2 manusia…ia akan rebah bile ada bende yang penting hilang gitu jek…
Tapi apa boleh buat…hadapla…Umah dah tentu2 terbakar…
Nak sedih lebih2 pun bukan boleh dapat bende yang kite hilang…

Lagey satu yang sedih…Sale kedai semakin kurang…
Ini disebabkan perangai staff2 courts yang lebih mementingkan perut sendiri…
xpk pasal orang lain…Dah la gune kaunter saya buat keje pastuh telan sorang2…
xde nak hulurpun…xsedar diri…dah la ilmu tu saya yang ajar pastuh nak potong keje orang lain…
Ada ke patut…selfish betul…kadang2 keje sayapun yang saya buat sampai pagi nak pow…
Apa ke BANGANG nye diorang nih…dah dapat ilmu nak belagak…
Pastuh dah tau BODOH nak gak buat…bile bende tuh problem terhegeh2 nak suruh saya tolong..

“PERGH…LU IGT GUA NI WELFARE KE NAK KENE JAGA PERUT LU ORANG…”

So sape2 budak corts yang buat keje BANGSAT nih:

1- Gua xkan tolong kalau cust lu orang ada problem…pandai buat…pandai tanggung
2- Lu orang jangan harap gua nak kasi lu orang ilmu lagi..Yela lu orang kan pandai…
3- Lepas ni kalau kene maki ngan gua…tadah jela eyh…Jangan sampai gua sapu kat luar…
(Lu orang igt gua angsa ke nak buat2 xpaham!!!)

Se sabar2 burung hantu…Malam2 berjaga jugak…

“uiks ada kene mengena ke???”

p/s :
nanti saya upload gambo umah terbakar…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Emo, Story. Bookmark the permalink.

14 Responses to >-= DuGaaN HiDup =-

  1. >sabar.manusia pentingkan diri sendiri ni tak kemana.kawan pun boleh makan kawan.ada juga waktu suka dia lah kawan, waktu susah, ada dia nak tolong?berbagi ilmu jangan kedekut.sikit yang kita bagi paling2 tak pun kalau diorang buat cari makan sendiri,buat sara diri atau anak bini, ko yang dapat pahala kat akhirat.ilmu lagi kita bagi lagi berkembang..lihatlah cabang2 pahala ko nanti.sabar ye umah terbakar.memang ujian kat ko ni..

  2. ELeEa says:

    >Errr…Bean…umah tbakar ke?Maafla…eleea da lama xjengah blog kengkawan…bz sket lately…takziah eyh…dugaan Allah…pasti ada sesuatu yg baik menanti…

  3. >aku simpati bila kau tulis n3camnie..xperlaa bawak2 bersabar eaa..mungkin ada hikmah sebalik apa yg berlaku.ko sebagai umat islam harus bersabar & jangan sesekali salahkan takdir..wokey bro???hekhek~~terceramah pulak aku nie..heee~~chayok2!!jangan patah semangat!cool sudaahhh k??senyum!!!

  4. LifeSaver says:

    >sabar…ada hikmah…teruskan perjuangan

  5. helena's says:

    >bean,sius ke ni umah terbakar?sian bean,,bwk sabar k..yg pasal staff tu plak,dun wory hidup dier takkan tenteram kalo makan duet org,,be positif!nyway ritu wiseman de ckp tak opis cik hel nak pakai org untuk flash..wiseman cdgkan bean,,buat keje ka umah je..kalo nak details update saye k..sy da bitau kat bos da,tp wiseman pulak senyap..

  6. Anonymous says:

    >Aper citer bro???LIVERPOOL = liverFOOLaduh…aritu BANGGA SANGAT menang ngan MU..Ingatkan boleh ar makan chelsea kat tempat sendiri..Alih2, “menang besar”….oh, TIDAK….hahahahhahahahahahahahahhahahaahahahahahahhhahaahahahha

  7. BeaN MorENo says:

    >syrupussimplex – tu ar die…saya kesakitan di sini…huhuhu…ELeEa – xpe2…kalau ada masa kite jengah menjengah…sayapun agak sibuk…Cik AyieHlelena – tengah besabar la nih…kalau x dah lama terjun bangunan….hahaha…lifesaver – memang tengah berjuang nih….cik hel – hm..positif yang teramat sangat sekang nih…so kalau ada projek baik…bagitau la…Tanpa Nama – itulah perbezaan penyokong liverpool ngan penyokong lain…kalau kutuk kasi tau diri…penyokong Man U penakut xnak tunjuk diri…xhooligan langsung…

  8. Anonymous says:

    >mampus ar nak letak nama ker x…yg ko letak boleh komen anonymous ni apasal kalau x nak org cam aku komen??hah??jgn nak tukar tajuk plak ckp pasal penyokong kelab lain…dah kalah tu, kalah ar…tapikan, bukan ko pon yg main…hahaxpelah…die hard fans la katakan…agaga…

  9. >sesabar2 burung hantu..blablabla..pehhhh..tak pena aku dgr ayat sebegitu unik..wahahahaumah terbakar?sabar eah..mane tao ade rezeki kat tmpt len pulak t..:)

  10. MrYusSmile says:

    >hey Man U…tendang penalti pun tak bleh gol ape cer..kira chelsea tu ok ape..daripada kalah ngn MU..hahaha…ngn Everton x bleh titik ada hati mau pangkah orang ka….?? kasi hangat btol la mamat ni..Kekalahan melanda MU skg ni..jgn bangga sgt beb!!! drop 4ever la MAN U

  11. PJ selamba says:

    >tak pernah dengar pun lagu tu…

  12. mamapapa says:

    >emm…MU lawan Everton guna budak2 tau..bukan 1st team…kira ChelSH*T tu ok??jgn lupa the blues kalah 3-0 kat Old Trafford aritu…nanana

  13. Frazi A says:

    >o..sabar2, ak rsa u react good right no, pls be patience..kuatkan semangat, sgguhpun rasa berat. setiap dugaan akn diakhiri dgn kejayaan jika kita berusaha. jgn slalu jadikan alasan, tapi cari jln pnyelesaian. 4 days ago, i couldnt get up, sakit amat..lonely plak tu, awek x dsamping, tpksa lalui hari2 esok dgn mcabar, x da tenaga, x da suara…but the end im focus, dan maju ke hadapan!

  14. joegrimjow says:

    >same2berdoa yg terbek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s