>-= SuJud Ku TeWas KePAdaMu =-

>

bila dilanda musibah
hati tabah mula rebah
jangan biarkan dugaan
rapuhkan pedoman hidup

andai waktu itu tiba
semaikan sifat bersabar
hanya dia saja menentu
kita hanya mampu sujud

-Mawi feat KRU-

Pergh korus lagu ni gile ar…sedu2 gua dengar beb…lagu nye pendek je tapi agak best ar…Saya memang fan Mawi beb tapi ni bukan nak cite pasal Fan mawi ke tak…Saya nak cite yang lirik ni betul2 menginsafkan sebab selama ni mungkin kita asyik nak salahkan yang atas bile apa yang kite hajati xdapat..BETUL ke tak…Saya sendiripun dulu macam tuh..Tapi bile dipk2 balik hajat yang tak sampai tu bukan sebab pencipta ma itu semua salah kite…Kite je yang xsedar sebenarnya…Kebanyakan kite cume tau cakap ala…tuhan xadil..tuhan macam tuh…tuhan macam ni…tapi kite xsedar yang kite xbuat apa yang wajib…yang kite tau nak mintak je…
Mintak nak best2 je…nak kete caldina la…nak jadi kaya la…nak umah besarla…Tapi bende senang yang sepatutnya wajib kite buat kite xnak buat…Cube kite tanya pada diri sendiri…

PATUT ke kite macam tuh…Pencipta xkan kedekut ngan ciptaan die…Kalau die kata nak bagi…die akan bagi tapi kite kene la igt kat die…Kalau kite xigt kat die die akan bagi tapi kite kene tunggu la…sebagai contoh kite ada anak…kite suruh anak kite pegi belajar tapi anak kite ponteng sekolah…Sampai time anak kite mintak moto RXZ nak ke kite bagi???mestila kite xbagi
sebab anak kite xbuat kewajiban yang sepatutnya die buat…Tapi maha pemurahnya pencipta Dia bagi walaupun kite xbape nak buat apa yang sepatutnya kite buat…Kalau korang perasan banyak orang yang buat kemungkaran tapi berjaya…Kite jangan la amik sebab nanti ramai plak yang jadi nates… tu sebagai contoh tandanya Allah maha adil…Even kite mintak bende tak elok pun kite akan dapat…So berhati2lah dengan permintaan kite

Untuk menginsafkan lagey korang…saya bagi la korang dengar lagu nih…

p/s:
– memaafkan
– berterima kasih
– bersyukur

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Metaphysic, Story. Bookmark the permalink.

15 Responses to >-= SuJud Ku TeWas KePAdaMu =-

  1. LifeSaver says:

    >mawi hensem kan???kan?hak3’mmg best lagu tu..

  2. BeaN MorENo says:

    >mawi hensem eyh…hehehesaya lagey ensem haha…tapi apapun lagu ni memang best giler…

  3. CikYana(",) says:

    >lagu ni best la..mawi encem skit je kotp/s:cik yana da puas menangis..tiap2 mlm menangis..luaran je nmpk cik yana nie oke..tp dalaman nie..xde sorang pun tau..even my mom..

  4. BeaN MorENo says:

    >cik yanna – ala rileks pun saya ni nampak je ganas tapi terus terang saya cakap yang dalam saya setiap hari nangis kadang2 luarpun menitis gak…itu normal kite manusia….kalau kite hipokrit kite akan sakit balik

  5. PJ selamba says:

    >eheks!bean pun nangis….lembutnya jiwa beanuntung cik yanaeh silap!untung tunang bean…tapi kan…apasal aku tak pernah dgr lagu ni?

  6. >heheh…pj: ko maner dgr lagu2 cam ni…nangis bkn maknenye lemah..tp kelembutan…menginsafi akan diri yg melupakan DIA…x mcm pj…..heheheh

  7. BeaN MorENo says:

    >ramzi – memang best punpj – semua orang pun macam tuh…tapi tanggapan kite yang salah…asal nangis je lembut…wiseman – tq for supporting

  8. eya says:

    > lg baru ke nih..x penah dengo lg la..

  9. helena's says:

    >sedih la pulak..nangis tu sebenanye salah satu care kte lepaskan ape yg terbuku..n tu care cik hel..senang kan,,nangis jek..hehe

  10. ~Ery~ says:

    >betol tuh….kita xleh nk slhkn yg maha esa….kita yg tak berusaha n tunaikn kewajipan yg diberi….kita tk bleh merungut or marah..kita sepatutnya bersyukur ngn apa kita ada….

  11. >hoh???mawi feat kru??wutda~?

  12. PJ selamba says:

    >wah tag team nampak!sedap je wiseman tu kata kat akusat aku nak bakar rumah dia

  13. >hah…aku baru dload lagu nie.huuu…panjang umo..ko dah tulis n3 ttg lagu nie.hee~~

  14. ELeEa says:

    >Terima kasih…Saya suka lagu ini….=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s