>-= KaCa ItU HaTIkU =-

>

Sedang syok melayari bakhtera…ooops…melayari internet saya seperti biasala saya memblog walkingkan diri ini ke dunia blog…Macam2 yang saya baca sampai kat satu blog nih…kepunyaan Cik Helena atau nama glamournya cik hel yang cute tuh… entri die lebih kurang macam nih…(mintak maaf cik hel sebab copyright…just nak tunjukkan yang saya teramat meminati cik hel…haha) :

LELAKI MUDAH TERTEKAN BILA…

  • Dipaksa melakukan sesuatu yg bukan kehendaknya.
  • Menjadi sesuatu yg bukan karakternya.
  • Kemampuan dirinya tercabar.
  • Mengalami masalah kewangan.
  • Tuntutan dan kemahuannya tidak dipenuhi pasangan.
  • Mempunyai pesaing dalam merebut cinta.
  • Kelakiannye di pertikaikan pasangan.
  • Dirinya dipermainkan pasangan.
  • Pasangannya mempertikaikan kedudukannya sebagai ketua.
  • Dirinya dimalukan dikhalayak umum.
  • Minat dan hobinya dihalang.

Bende2 atau alasan2 yang dinyatakan di atas kalau dipikir2 balik memang ade betulnye…Sedar atau xsedar kebanyakan lelaki(xtermasuk pondan yek) mengalami bende yang sama…Memangla korang akan nampak kitorang hepi…macam xde bende yang berlaku…tapi hati lelaki hanya die je yang tau(termasuk pencipta)…Die mungkin xkan cite kat sape2 pun apa yang dirase…apa yang die pk…Kalau die kongsipun die akan cari satu kawan yang sememangnye boleh faham apa yang nak disampaikan…xtaula plak kalau ada lelaki yang akan gi cite kat pondan plak…n kebiasaannya lelaki akan cari seorang lelaki yang dia percaya ataupun gurl yang memang rapat ngan die untuk bercerita…

Kepada perempuan yang mempunyai seseorang yang istimewa…Harap dengan entri ni korang dapat fikirkan adakah apa yang korang buat kat
boy korang tu cukup…enough…ataupun

lebih dari apa yang boy korang buat untuk korang…mungkin diorang xkan cakap apa yang diorang xpuas ati…mungkin diorang senyum…ataupun mungkin
diorang ketawa terbahak2…
Tapi adakah korang perasan adakah diorang tu ketawa atas dasar lawak,nak jaga ati or nak sedapkan ati diorang yang tengah JK…Saya xnafikan ada jugak lelaki yang terlampau nakal(nates) tapi korang patut bersyukur sekiranya korang dapat seorang lelaki yang boleh bersabar dengan perangai korang(termasuk saya…haha)

hm…xde apa lagey kot yang saya nak citer…hehe cume nak sambung apa yang cik hel tulis jek…so apa2pun tolong hargai apa yang kite ada…jangan asyik nak protes tanpa pk sebab kenapa die melakukan apa yang die telah lakukan…Jangan nanti bile dah xde baru terkial2 nak pakai kain batik menangis…dah xgune dah…xpun bile die dah jahanam baru nak sibuk betul2 kan n merayu2…kan kite yang rugi…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Emo, Story. Bookmark the permalink.

11 Responses to >-= KaCa ItU HaTIkU =-

  1. >kain batik menangiseh???ekekeke…~

  2. kEy says:

    >hahahah!tau xpE, xbleh blah ayat tuh!pakai kain batik menangis!hehe~ape2 thanks~sgt berguna buatku,huhu~

  3. BeaN MorENo says:

    >huhu..ah lian – hehehe…yela kan gurl suke pkai kain batik…kEy – hehehe

  4. FaDLi says:

    >setuju…. dengan *apabila minat dan hobinya dihalang*lelaki boleh melakukan sesuatu diluar jangkaan jika minat n hobinya dihalang… confirm x senang dudok…

  5. helena's says:

    >betul tu bean..tp sebenanye bagi sy kene balance..both must be comited to each other..give n take..br perhubungan tu berkekalan..tu yg tak pasal2 pakai kain batik@PELEKAT menangis!haha

  6. >lelaki mmg susah nk difahami.kadang2 kite kne men teka teki dgn die..kne wat assumption sendiri apa yg dia rasa..kdg die kusut,lemah,tapi dia diam..ketawa..tapi bila dia mula percaya,dia sanggup menangis dpn kite,dari situ bru kite nmpk betape sakitnya dia tahan perasaan selama ni.lelaki.aku suka lelaki.hahahaha.

  7. thegadis says:

    >’Dipaksa melakukan sesuatu yg bukan kehendaknya’wah cmtu sng N nk bg tnsion kat bro N.hee…(:

  8. BeaN MorENo says:

    >fadli – betul3helena – itu satu penyelesaian tapi boleh ke kebanyakan gurl buat macam tuh…penjenayah merah jambu – kompius…adakah anda itik pengkid…hehehethe gadis – jangan…xbaik…

  9. >ntah la. no komen.lgsung xpcaya ngn llaki lg.

  10. BeaN MorENo says:

    >pink butterfly – xelok menidakkan rakdir tau…

  11. >rase2 nya pin point tu semua adalah betul,w/pun dah kawin or berpunya mereka masih perlukan seikit ruang kebebasan, lepak dgn rakan2 kalau x lepak ngan kawan2 pun pegi ber-hobi ke.. tapi hobi tu jangan la pulak hobi mengorat..x mcm wanita sekelian, dah kawin 100% komitment kpd suami sampai kan kadang tu terus dah tak join kawan2… bukannya suami memaksa, tp jadii secara x disedari..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s