>ZoN MaSa…BukaN Zon MeroKoK yeR…

>

Oklah setelah beberapa hari menghilang dan bile muncul je asyik mengarut… SEKARANG
saya nak kongsi satu bende(bukan jarum suntikan tau) yang mana kite termasuk saya,pakcik kedai rambut,mek kedai kelate,malah jurujual kete NAZA kat kampung baru xbape nak
SEDAR

………………………………………………………

Bende ni dinamakan 3 zon masa (sekali lagey bukan zon merokok ye)…Topik ni kalau korang perasan ade kat dalam blog kawan kite wiseman or karipap…(memang ar diorang tu rakan seguru saya)…Tapi cara penyampaian tu lain ar skit sebab rase lain2…

Zon masa terbahagi kepada 3 iaitu :

1- zon dahulu – dah berlaku..
2- zon sekarang – sedang berlaku..
3- zon akan datang – akan berlaku…

Sekiranya kite berjaya menghentikan monkey mind (bukan monkey wrendge – foo fighter)
maka kite akan dapat mengawal perasaan kite yang berkecamuk dengan situasi 3 zon masa ni…
KENAPA???

Sebab keadaan dulu…sekarang n masa depan ni berkaitan dengan monkey mind tuh (bukanla sebab kite berfikir pasal monyet lepas tgk national geo)…Bile monkey mind muncul kite akan mula terpk tentang apa yang dah terjadi…dan berangan apa yang belom terjadipun…Bile kite terlampau memikir bende yang telah lepas maka kite akan menambahkan lagey masalah kite yang sememangnye iginkan kebebasan dalam berkarya…hahaha…Bile kite menambah masalah kite akan membazirkan tenaga yang kite ada untuk memikirkan bende yang xsepatutnya kite pk dan menambah beban untuk our brain(pergh skipping london ma!!!)

Jadi para penonton…bapak2 ibu2 semua yang ada di sini… Selepas ini tolong jangan kaitkan diri anda dengan peristiwa yang telah lepas…
“Past is past we cant change the past but we can built our future”
&
“Mintalah kepadaku nescaya aku akan kabulkan permintaan semua hambaku”

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Metaphysic, Motivation. Bookmark the permalink.

7 Responses to >ZoN MaSa…BukaN Zon MeroKoK yeR…

  1. PJ selamba says:

    >monkey mind lagi!grrrrrkorang nak jadi monkey ke?adestapi kan sun wukong raja monyet tu sesuai apa…ngeeeee

  2. CikYana(",) says:

    >semekomgud moninkdh sarapan ke?have a nice day:)

  3. helena's says:

    >masuk yg ni dah 20ratus kali hel bace pasal monkey mond nih!ekekebut anyway,past is past,,pikir buat lemah otak je,,otak lemah pikiran jd tak waras,sebab tu kte sakit!hahaape sajela hel..

  4. Ola says:

    >maknanya..aku da plihara monkey la ni,kalo aku dpt hntikan monkey mind??!!huhu..nywey,nais blog..

  5. Raihanna says:

    >yer betul tu… kalau pk mende lepas smpai bila xkan sudah2… huhu…

  6. LifeSaver says:

    >yes!bnda lepas..biar lepas.sy akan biarkan dia pergi…pergi…pergi..pergi jauh dari ku emosi jahat!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s