>KulIaH SuBuH YaNG XbApE SuBuH…

>Hm…Sperti yang dijanjikan disebabkan Dato Dr Fadilah Kamsah xdapat datang sebab skit perut(malam semlm termakan julap)…Jadi saya selaku Pendakwah bebas parti kunci Nenek Maimon menggantikan tempat beliau…Korang nak tau KENAPA kite perlu khusyuk masa solat…

“Eleh cakap pandai ar…ntah2 die pun xdapat bende nih”
“Memang ar kadang2 kite susah nak dapat tapi yang penting kite mintak untuk dapat bende tuh”

Oklah waktu solat merupakan satu masa di mana kite berjumpa,mengadap,n meminta kepada pencipta kite…So bile kite nak mengadap Yang Maha Esa kene la tumpukan perhatian(khusyuk)…Cube kalau korang kite plak bayangkan kite jumpe Agung nak dapat pangkat dato’…Masa die nak bagi pangkat dato’ tu kite buat xtau je or becakap ngan orang lain ataupun mengelamun…korang rase dapat tak dato’ tu…saya rase dato’ xdapat pedang diraja yang korang dapat sebab kurang ajar…So xkan kite nak kene takut dengan Agung(yang sepatutnya harus dihormati sahala) sepatutnya kite takut pada sapa???

“Pada Allah Bean…”

Ha taupun…Ni jawaban tu xtau la saya sebab takut kat aye ke hormat…hahaha..Kenpa situasi tuh jadi macam tuh sama la…xkan kite gi ngadap Alah dengn monkey mind…kite kene dapat kan fokusnye untuk meminta pada Allah…Barula apa yang kita doa n mintak tuh termakbul…

p/s :

-= Jangan plak korang terlalu nak mengejar kekhusyukan sebb :
—> Setan mesti akan suke kacau korang n sesatkan korang
—> Korang akan jadi macam….paham2 je la sebab setiap kali gi persidangan ke miting ke die akan tido…Lu pk la sendri…

-=Kekhusyukan xboleh dipaksa…Kite hanya boleh minta…n sape yang bercerita yang die dapat kekhusyukan itu adalan pendusta dalam percintaan…hahahaha

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Metaphysic, Story. Bookmark the permalink.

6 Responses to >KulIaH SuBuH YaNG XbApE SuBuH…

  1. >khusyuk..dlm erti kata lain “FOKUS”….senang je nak fokus….tanya ar?…

  2. ayie_helena says:

    >insaf sudaa aku membacanya..heheheinsaf ape pn aku xtaw…heheh

  3. >semoge ko insaf yer bean…lalala * senyum sinis*

  4. LifeSaver says:

    >btul2..ssh btul nak kusyuk. tmbh2 nak solat. perlu blaja lg~

  5. BeaN MorENo says:

    >huhu…KF ko memang kejam…

  6. saya says:

    >kite kene masukkan solat dalam hal dunia..tapi jgn masukkan hal dunia dlm solat..~salam ziarah~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s