>MiNdA MoNyET…JuNk ToUGhT…OTaK PrOSEssOr KomPuTEr…

>Tetibe rajin plak saya nak berjalan2 ke blog orang lain lepas baik demam nih…tub2 saya ternampak kat blog update(sesiapa yang xletak baik letak…korang xletih)…

“Karipap 1 jam yang lalu”

Dalam ati tetiba jek xsedap ati…KENAPA???jawapan die …Sebab die selalu gune nama saya yang sememang nye galmour nih dalam blog die…huhuh…Jadi saya harus berhati2 selepas dapat jawapan daripada soalan KENAPA itu…

Denagn hati yang Ikhlas dan jujur(yela sayakan menjadi idaman semua mak mertua) saya masuk untuk tgk apakah entri terbaru karipap…Rupa2 nye die tulis pasal…

“monkey mind”
Mungkin korang xperasan yang otak kite sama macam processor komputer malah lebih hebat…(skema la plak)…Ini realiti sebab andai kata kite termenung…ataupun berkhayal…ataupun kebosanan…
Khayalan menjelma…
ketika fikiran…
melayang menjauh meninggalkan mu…
pergh pandai saya nyanyi…Jom Karaoke…huhu…sama macam processor komputer…dalam satu masa byk process terjadi tanpa disedari maksudnya multitasking…Itu sebenarnya kelebihan tanpa bende nih :
1) M. Nasir xbleh buat lagu
2) Razak Moheidin xbleh bikin filem
3) Rita Rudaini xbleh nak blekon(xde feel) – uiks rita rudaini???Kenapa Rita!!!
4) Pencipta 3D xbleh nak buat katun
5) Penulis blog xbleh nak tulis entri
-=TAPI…=-
Kelebihan die bile korang dah dapat gambaran…Cube korang amik satu time untuk kosong kan minda…Dalam masa yang sama korang akan dapat sesuatu yang dinamakan “FOKUS“…
Itula kelebihannya bile korang dapat hentikan Monkey MindJunk Tought…ataupun Otak Processor…huhuhu…
Gunekan monkey mind ini untuk seketika sahaja tapi bile nak buat sesuatu dengan serius cube fokuskan minda tuh ke arah satu sahaja…(sebab tuh solat kene khusyuk)…
Hm…Cukup pengajian kite untuk hari ni yek…Nant saya akan sambung untuk lecture Kenapa solat kene khusyuk ye…nantikan kemunculan nya di TV9 “Dekat di hati…”

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Metaphysic, Motivation, Story. Bookmark the permalink.

14 Responses to >MiNdA MoNyET…JuNk ToUGhT…OTaK PrOSEssOr KomPuTEr…

  1. LifeSaver says:

    >bagus~ mmg dekat di hati..senang difaham!!!tidak berbelit2

  2. BeaN MorENo says:

    >huhu…tq eyh kerana memberikan galakan untuk saya terus langsing…haha

  3. LifeSaver says:

    >sememangnya awk langsing..jadi tidak perlu ubat langsing~

  4. Raihanna says:

    >pergh… sangat bermakna entry nie.. keh2

  5. >ko bajet jak ko artis..hee

  6. ayie_helena says:

    >bagusla daaa baek demam…nanti rerajin cket hupdate blog…

  7. Frazi A says:

    >hebak mung!entri yg bagus deh..sgguh beinformasi..truskan usaha lg dgn entri yg memuhasabahkan dri!iskk…(cam skema la plak ayt ak nih)

  8. >saya minat rita rudaini hehe..dah follow ur blog juga encik bean. salam kt tunang ye. tumpang happy

  9. >EH EBAN KO LEH JDI PAKAR MOTIVASILAH hehe..slmt berjaye ok..=)psst:-ko deman ape nie?

  10. FaDLi says:

    >ooowwwh…aku br je tau… nape mesti rita rudaini dijadikan untukk…kenapa tidak zaquan dgn bermain bola sepak nye… heheheh

  11. >Salam.. makasih sudi singgah blog saya.. ntry pasal komputer mmg sy minat hehe.. ood job.. I like..🙂

  12. ayie_helena says:

    >macam terasa aje perlian inchik bean nipabila blogger xdpt idea tuk tulis entricis!!heheheheaku terasa bean perlian mu..hahahha

  13. BeaN MorENo says:

    >haha…aku xperli mung…aku biase jek mung..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s