>TeNg…TeNg…TeNg…

>Satu ari saya berjalan seorang diri di Mid Valley Megamall…Sedang saya gi beli Starbucks tetibe orang belakang saya buat opocot…Lantas starbuck mocha ice blended tu terbang lalu hinggap ngam2 kat muke die…Saya masih belom sedar siapa bile die lap muke die tetiba nampak muke minah yang seakan2 mcm jue aziz tapi dengan lelaki yang tidak dikenali…Yang peliknya Jue Aziz boleh pakai tudung beb…Saya mcm insaf kejap ar tgk…Lalu saya tegur…

“Eyh apa ni Kak Jue…(konon je)…”
“Aku dah agak dah mesti ko panggil aku Jue Aziz kan…(dengan muke keayu2an cover)”
“Kenapa kalau bukan Jue aziz awak ni sape???xkan akan tokey kenderaan Aziz plak”
“Bean2…pantang tgk pompuan cantik skit….”

Dalam ati pelik…macam mana die boleh kenal aku sedangkan aku xkenal pun sape die nih…

“Bean…ni aku la Helena…Yang ni Ayie BF aku…”
“Owh ko la Helena..Tapi macam mana ko kenal aku eyh”
“Kan kat blog ko ade gambo ko yang hensem tuh…Pastu ko kan blogger yang paling top di abada ini…Ngeee…(ini selalu Helena buat)”

Aku berfikiran sejenak…

“Hm…ade apa ko jumpe aku ni…nak menuntut ilmu ke…”
“xla aku nak kasi kad kat ko jek…”
“Uiks xkan la dah nak kawen kot…betul express…”
“Bukan kad kawen la…ni ade adiah untuk ko paste kay blog ko yang hebat tuh…”
“Tq la…ni je ke ko nak kasi kat aku…xnak bayar balik ice blended aku tadi tuh…”
“Nant2 la…aku ganti eyh…aku nak date ngan Ayie nih…ngeee(dia buat lagey)”

Balik je tanpa rase was2 dengan pelawaan itu saya terus tampal award nih yang cun la…huhu TQ HELENA….Nah ini adiah nye :

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Story, TAG. Bookmark the permalink.

16 Responses to >TeNg…TeNg…TeNg…

  1. ayie_helena says:

    >alamak bean bean…kuat btol kamoo perli aku eaa…xpew2 bean….nanti aku balas balik..ko perli aku eaaa…xpew2 bean…siap ko…hahahahha…ape2pun u’re a fantastic frenz!!!awesomeeee!!!

  2. PJ selamba says:

    >kesian jue aziz…tak pasal² jahabis muka dia!!hahap/s: helena, sapa jue aziz tu? model ka? pelakon ka? jururawat? atau anak mak ndak tipah sebelah rumah bean tu?

  3. aH Lian~ says:

    >asal boleh jer dak beanneh wat n3 semata2 nak letak awardeh!

  4. BeaN MorENo says:

    >helena – hehehe..ala gurau2 ma…Pj – ko xkneal…nak knl helena boleh tunjukkan pastuh kalau xjumpe jugak cari kat google search…ah lian – hehehe..itu tandanya diri semakin bosan…hehehe

  5. >lawa lah kad tue.. hehehehe

  6. >tahniah dpt award bean!

  7. helena's says:

    >cite betul ke ni??konpius!

  8. PhanTom says:

    >ha’ah..citer btol ke nih??plusko bli starbuck??bapak kaye!!bapak pn xsekaye tuhhaha

  9. ayie_helena says:

    >gile arr ko bean pandai mereka crite yg khayalan semata2..cissss!!leh jadi penuis skrip citer fantasi nie…hahaha!to pj selamba..aku pun xkenal jue aziz tu sape…tetibe jew si bean mereka crite sebegini…sumpah aku xkenal sape yg bean maksudkan tu????bean jue aziz tu sape???majistreet kah??doktor kah???lecturer maktab kah???atau secretary kah???aku konpius bean!!!::insan konpiuus::: ayie_helena

  10. BeaN MorENo says:

    >secebis harapan – nak amik ar…jgn malu2pink butterfly – baru ar rasa dihargai…helena’s – ha…amacam adakah anda rase cerita ini betul…phantom – hahahaitu semua cerita dongeng yang saya buat untuk sedapkan mata n blog jek… nak tau kenapa tanya ayie_helenaayie_helena – ko tgk…cite aku boleh buat org kompius tau…jgn main2…hehehe

  11. >ne cite apa ne…?baru bangun tido…

  12. LifeSaver says:

    >nape sy xdpt award ni??adakah sy x fantastic 4???huk3..bertukar!!!!

  13. Raihanna says:

    >Pergh..dah syok2 baca smbil tergelak part kena air tetibe smpai part bawah cerita hikayat rupanya.. hik2.. takpe2… sangat best citer nih.. keh2

  14. ayie_helena says:

    >bean sengal!huhu…asal plak nak tanya aku..aku xtaw pape pun eaa ngn kisah riwayat ko nie…alamak…..

  15. PJ selamba says:

    >gua dah peningngaaaa

  16. BeaN MorENo says:

    >bean : aku tergelak besar sambil bergolek2 di atas lantai…hahahahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s