>Hm…SeRabUt SiH!!!

>Dah dua ari saya termenung sendirian sebab bile dikenang2 duit nak kawen xbape nak cukup…Kenapa eyh???At last saya realize yang dlu saya memang seorang yang teramat boros…Bgus tak soalan saya untuk diri saya…Puas saya pk cara saya untuk duit…semua xmenjadi ntah apa masalahpun saya xtau…Tetapi secara spontan saya terfikir saya dah berusaha dan saya harus berserah apa yang saya buat tu pada Allah yang MAHA…
Pergh korang mungkin xdapat rase lagey kan apa yang saya alami…Tetapi ini pengajaran disebabkan saya yang dulunya xpernah beringat akhirnya saya terlungkup…Projekpun semua sangkut…Sekarang ni tinggalAku berdoa dan usaha apa yang patut…Satu bende yang menyedarkan saya bile saya tgk cite “Bisikan Subuh”,,Pergh insaf beb(insaf lagey)…Bile saya terdengar dialog die yang macam nih :

“Ko mintak je pada Allah…nescaya Die maha mendengar dan Die akan tolong hambanya yang sentiasa memohon padanye”

Saya menjadi 100% yakin yang saya akan berjaya…Yela lagipun saya nak buat bende baikkan…Nak membina masjid…huhu…Saya Happy even bile terpk bende tuh…So kawan2 blogger…harap2 korang dapat doakan kejayaan saya membina masjid yek…Doakan kebahagiaan saya…TQ…

p/s :
– Harap2 saya dihindarkan daripada bertanyakan macam mana sebab ia akan mengurangkan keyakinan saya…
– Mintakla hari2 semasa berdoa nescaya Allah akan tolong…Jangan ragu2 dengan kuasa Allah sebab die MAHA…igt tuh segala2 MAHA ada pada Allah…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Islamic, Metaphysic. Bookmark the permalink.

4 Responses to >Hm…SeRabUt SiH!!!

  1. psyco69 says:

    >hahaha…tulah aku suh wat projek byk skit ko x nak…skang nak bina masjid…tu x tau nak bina tangga tu cukup ke x…hik(kurang2 12 anak tangga)tu baru tangga..tapi btul ckp ko..mmg insaf bila tgk citer tu…ibarat burung yg budak tu lepaskan kat hujung citer,tp aper hal pun aku doa kan agar cepat ko dirikan masjid…insyallah…so moral citer tu adalah…jgn tangkap buruk..burung tu nak bebas..paham..salammmm

  2. >smoga slamat mbina msjid enchek bean!

  3. >harus ko ikat perut lepas ni..hee

  4. BeaN MorENo says:

    >huhu…dah bukan setakat ikat perut…kaki pun aku dah ikat…hahahaha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s