>KeNaPA???!!!

>
Kenapa merupakan persoalan yang semamngnye kite akan tanya…Bagi saya ia merupakan persoalan yang amat positif yang mana bile kite tanya kite akan cube mencari jalan untuk menjawabnye ataupun kite akan dapat apa yang kite tanya kan tu…Contohnye :

Kenapa aku miskin???
Kenapa orang lebih baik daripada aku???
Kenapa aku kene marah ngan boss???
Kenapa aku bergaduh ngan awek???
Kenapa raja lawak kali ni xlawak???
Kenapa Bean Moreno Hensem???

tapi jangan tanya…

“Bean…kenapa orang panggil ko bean…???”
Bab ni sensitif…boleh pecah bijik mata korang tau tak…Kenapa bean???Kan saya cakap jgn tanya…

Bagi persoalan2 di atas semua kita akan dapat jawapan n kite boleh settlekan permasalahan tersebut tapi persoalan yang “KENAPA BEAN MORENO HENSEM??” tu jawapan die senang… Saya mintak saya dapat…hehheeh…

Pesoalan kenapa tu boleh ditanya tetapi jangan sampai mempersoalkan kewujudan Allah yang mahaberkuasa…Jangan tanya macam mana???KENAPA???

Macam Mana tu Kerja Allah…contoh :

Macam mana aku nak cari duit”
Macam mana aku nak kaya”
Macam mana aku nak jadi best macam Bean”

Kenapa saya kata itu kerja Allah…Kite ni hamba die je…kecik jekan walaupun badan korang toughpun korang kecik je sebab korang yang dijadikan bukan menjadikan…Kite ni hamba je yang diberi kelebihan menggunakan zat2 Allah…Kite dilantik menjadi khalifah dan kite berkuasa di atas muka bumi…KENAPA kite xgunakan…betul x???

Igt apa yang saya cakap nih…
“Allah suke akan hambanya yang meminta2 dan Allah akan tunaikan apa saja yang kite mintak…Korang mintak yang negatif pun PASTI dapat…Sebab hanya die je yang MAHA…Igt tuh…Tapi kite mesti igt kat die sepanjang masa…

Bak kate The Offcials ..
“Remember our roots…”

p/s :

– Kalau nak belajar dengan lebih lanjut gi la SEMINAR kitorang nnti
– yang penting buat 3 bende ni dlu n tgk kesan dia:

* memaafkan diri sendiri n orang lain
* beterima kasi pada diri sendiri(termasuk anggota badan) n orang lan
* bersyukur untuk kehidupan

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Islamic, Metaphysic, Story. Bookmark the permalink.

14 Responses to >KeNaPA???!!!

  1. >nape org pggl ko beannape org pggl ko beannape org pggl ko beansile jawap bean..(pntun tu..muahahha)

  2. nurul aien says:

    >sbb muka dia mcm mr bean..tu apa yg di ceritakn oleh sumber yg dipercayai..hahahaha…jgn marah yer syg..kna sntiasa memaafkan…

  3. BeaN MorENo says:

    >hehehe…apa la…cine nih…dah la mate sepet…jngan marah eyh…

  4. LifeSaver says:

    >Nice info!thnx bos~

  5. Afiq says:

    >bagus entry hang….peace….

  6. BeaN MorENo says:

    >ala…biasa je…apa yang dirase kene kongsi…hehehe

  7. Miss SaikO says:

    >huahuahuaadehlah x leh blahknp bean ensem ekk wakakakakaka

  8. Afiq says:

    >hmmmmmm…..macam mana nk kenakan incik bean???…hohohoho….guro ja,…….

  9. >salam…pis entry kena pada masa..GOOD!persoalan yg patut kita tanya "kenapa"..bukan mcm maner?..boleh ke?..tu mmg keje DIA..so sesper berminat utk seminar..jom ar..tak rugi…byk kebaikan yg kita leh dapat.p/s:..setia ari..aku berterima kasih..maafkan org..& bersyukur…

  10. >hidup bkn selamanya kan2.bena..hehe

  11. BeaN MorENo says:

    >hehehe…tu ar…Selagi boleh mintak…kite mintak…

  12. >ta tau nak cakap apa.nasiatkan man bertaubat.

  13. >kuku kat gambar tu panjang la…

  14. sticker says:

    >biduoshaozanghua650hongyan7530yueguangshiyuchangjian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s