>RacIaL HatRed

> still it happen in our world today
racist bastard still having to say
why can’t we live in unity
one nation with pride and dignity

are there to judge by the colour
are there to win by hating each other
there’s a cause,a couse to fight
if it cause fight racism then we must unite

the wrath of oi unite us all
never fall, we will stand tall
living in this life we like
fithing another, racist attack

no matter if you black or white
it’s not your colour that makes it right
no matter if you yellow or brown
it’s not your colour that should put you down

unite is the thing’s to be
see how strong that we can be
stick together and see it trough
the strengh will build with me and you

Kalau korang perasan kat Malaysia ni dah ada satu budaya baru yang boleh merosakkan akal rakyat selain daripada budaya skinhead(megatpun dah insaf),punk(papa n buyongpun dah resign),grunge(meet uncle hussein pun dah menang)…Budaya2 ni dah lama hilang tetapi muncul plak satu budaya yang boleh memecah belah kan rakyat berbilang bangsa yang dipanggil Racism…Buakn sya nak kate kat Malaysia je ade kat luopun ade tapi kite kecikkan scope…

Racism ni dalam bahasa malaysia dipanggil perkauman…dlu ade jugak tapi xnampak…Sekarang ni semakin teruk…Kenapa kite perlu membenci sesama rakyat…Even diorang lain bangsa tetapi mereka ada MyKard ma!!!Kite xpatut sisihkan mereka…Diorang kaya sebab hasil usaha diorang(even ada yang “selang” kan)…Sepatutnya bukan kite membenci tapi kaji n belajar dari deme(uiks loghat perak ar plak)…

Perasan tak kite yang Islam kitepun datangnya dari Tanah Besar CHINA…So agama kite pun dari tempat oarng cine patutnya kite berbangga walaupun kite berkawan dengan diorng yang bukan Islam tetapi nenek moyang diorang yang bawak agama Islam pada nenek moyang kite n kalau nak ikut sejarah pun agama asal nenek moyang kite adalah hindu…Hindu tu dari mana kawan2…INDIA…

Hari ni ramai pemimpin atasan yang sibuk2 memainkan isu perkauman..Sepatutnye diorang yang menyatukan kite semua bukan menggunakan isu racist ni…kan xelok diorang walaupun cine or india tetapi diorang ada jugak yang beragama Islam yang menyembah Allah..Dan Kalau dipk2kan balikpun kalau kite ikut ajaran islam Nabi Muhammad sendiripun xpernah racist ngan kaum2 selain Islam…(even die dibenci)…So renungkanlah ye…

p/s :

– Maila sama2 kite berbaik2 manalah tau dengan cara kite layan diorang terbuka hati diorang nak masuk Islam…Kite gak dapat pahala(besar tau)…

– Jangan bezakan orang melalui kulit mereka sebab satu masa dlu saya pernah mengalami satu situasi :

” Oi uncle tepi la skit”
” xtau bagi slam ke dik…uncle orang Islam la…”

malu siot…saya terus mintak maaf…

– Igt warna kulit bukan beza yang harus kite pandang sebab melayu pun ade kulit gelap tau…hahaha

– Kalau korang bezakan jugak maknanya korang bersyukur sebab Rasul Allah pun bukan bangsa Melayu…Di Bangsa Arab…so apa lagey xfaham2 lagey…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Metaphysic, Motivation, Music, Song, Video. Bookmark the permalink.

8 Responses to >RacIaL HatRed

  1. AQisH says:

    >kdg² tak bermaksud utk memulaukan sesiapa..ape tah lagi nak bersikap perkauman..cuma mereka kdg² yg terlebih acting membuatkan kita terpaksa bersikap sedemikian..aper pun tepuk dada tnya iman..bab² muzik berlebihan itu dah mmg petanda akhir zaman..takleh nak deny aper yg dah tertulis dlm Al-Quran..

  2. BeaN MorENo says:

    >music merupakan salah satu medium penyampaian…nasyid pun music…so kalau kite tau itu xmalalaikan kite still boleh dengar asalkan kite buat tanggungjawab…

  3. >kita mudah sentimen terhadap sesuatu. Soalnya kalau kat malaysia tu melayu is islam..itu apa yg mereka pikir..jadi sebenarnya mereka memertahankan islam..(pada pendapat mereka)jadi janganlah memprovok kaum melayu sebab kaum melayu tu=islam

  4. >yg ptg agamanya..kan2..melayu,cina,india mkn semua ikut mulut jugakkan bean ade betul kah? hehhe

  5. BeaN MorENo says:

    >hahaha…cun ar ko vi…support aku…hahahahkf – welcome back to Oi! fest…

  6. Afiq says:

    >racial hatred…cam tajuk lagu band A.C.A.B ja….hang minat skinhead ka???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s