>PoSt YaNg AgAk KurEnG TaPi xMreNg

>Pelik tetapi benar…hehehe…Tahukah anda(korang…terskema plak) bahawa Berblogging boleh memberi anada pendapatan…Mesti ada yang kata :

“Tipula bean ko saje jekan nak suruh orang masuk blog ko kan…”
” Hek eleh … apa plak kalau lu orang xcaye cube tanya Irfan Khairy(jutanawan internet malaysia”

Nak tau macam mana cara die me cnie saya story…

Ok..memang lumrahnye kite xnampak bende ni…kite pk blogging ni untuk suke2 n luahkan perasaan…Itu memang betul tapi korang xterpk ke untuk mengarut sambil buat duit…

Care buat duit kat blog :

– pengiklanan
– perkhidmatan

Pengiklanan :
– advertlets
– adsence
– nuffnang

& byk lagey komuniti pengiklanan…Bile advertiser mengeluarkan ikln kat blog korang…korang akan dibayar samada unique visitor ataupun klik…

biasanya bayaran unique visitor xbyk – RM0.001 per visitor…tapi bayaran untuk per klik besar skit mungkin 10sen 20sen or mungkin seringgit(mengikut advertiserla..)

Perkhidmatan :
– korang boleh letak apa service je yang korang nak atau buat..contohnye MLM ke…Insurans ke…di samping visitor korang masuk untuk baca apa yang korang ngarut mungkin ada satu dua yang memerlukan servis korang…dalam 100 xkan xde satupun sangkut…betul tak???xcaye call…eyh salah plak CUBE!!!

p/s :

– semua servis advertising kene register dlu(yela kalau xregister macam mana diorang nak bayar).Tapi jangan risau tiada wang perlindungan akan diminta oleh ketua kongsi gelap semasa mendaftar…

– kepada blogger yang tamak macam saya cube rujuk blog saya(macam2 ada) hehe…Orang tamak selalu untung tau!!!Sekarang mana ade bende free semua kne bayar nak bayar tu kne buat keje baru dapat duit..

– Oklah di sini saya mengambil peluang untuk memberitahu bahasanya saya ada membuat servicing komputer…apa2 yang berkenaan dengan IT boleh bagitau saya atau rujuk http://metaphit.blogspot.com …ni company saya tau…kat mana korang berada saya akan datang(tapi jangan la suruh saya datang disebab satu pc je…rugi la beb)…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Advertising, Bloggers, Blogging. Bookmark the permalink.

10 Responses to >PoSt YaNg AgAk KurEnG TaPi xMreNg

  1. ayie_helena says:

    >aku nk buat duit gak..leh!hoho…bean bean

  2. LifeSaver says:

    >terima kasih sbb memberi taklimat & briefing yg pjg lebar. kalo dah kaya jgn lupa tau..hahaha~

  3. BeaN MorENo says:

    >heheheawakla…kalau dah kaya jangan lupa kat guru plak yek…

  4. >tolong la datang ke sabah untuk membaiki laptopku…ngeh3…

  5. >anta fedex ar…hahahaha…

  6. >malas aku nanti terlebih kaya..hee

  7. BeaN MorENo says:

    >eleh…sampai ati ko…

  8. ayie_helena says:

    >dah kaya nanti lupa diri..hahaha

  9. LifeSaver says:

    >bukan lupa diri je helena..lupa bini skali..hahaha

  10. BeaN MorENo says:

    >owh…nak komdem saya ye cik rame2…sampe ati kamu ye…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s