>OraNg TeRaNiaYa…

>


Hm…xabis2 laaaa….Asyik kene aniaya jek orang palestine…Cian beb…”anak2 kecil menggoncangkan ibunya…yang lemah longlai xlagi bernyawa….”(Cehwah bernasyid plak gua malam2 ni….selalu nyanyi lagu Whatever you like…siap joget yang adik ajo)Tapi apa2 pun kalau kite nak jihad untuk pegi berperang kite xmampu…bukan takut tapi jihad ngan nafsu sendiripun xbleh buat…So pk2 kan lah ye…

So sempena hari baik bulan baik ni baik la kite bermaafaan…
“Uiks…apa yang ko merepek ni…Itu hari raya ucapan george bush yang xnak ngaku salah”

“Haah la…Tapi korang kne faham…dah malam plak kan kepala gua pun dah masuk asap….”

xpela permbetulan…apa kate kite berdoa untuk mereka yang dianiaya…Jom baca sama2 eyh…Ok…tadah tangan(BUAT…JGN TAK BUAT…)…

“Ya Allah…Sebagaimana engkau pernah menghantar burung ababil menghancurkan tentera bergajahmusyrikin…Turunkanlah Bantuan mu kepada rakyat vPalestin yang sedang memerlukan pertolonganmu itu…”

“Ya Allah sesungguhnya Abdullah Hafiz bin Hussin sedang dalam kesusahan…Kau tolong la beri hidayat kepadanya dan berilah bantuan kepadanya untuk menghindarkan syak wasangka…Kau hindarkanla die daripada musuh nyata ataupun ghaib…Kau tunjukkankan jalan yang benar kepada sesiapa sahaja musuh yang ingin membenamnye…dan kau berikan die rezeki yang murah…Amin…”

Harap2 korang baca dengan hati yang terbuka dan ikhlas…saya xpaksa tapi ni untuk saudara2 kite yang sedang kesusahan…

p/s :

– Harap2 doa kite termakbul la kan…Allah mesti tolong orang yang teraniaya…
– Mesti korang nak taukan sapekah gerangan nama orang yang akau sebut dalam doa tuh…itulah nama aku…xkan aku aku nak kene letak no ic kot…
– harap2 kalau ade 44 orang yang baca maka termakbul la doa aku nih…sebab akupun ndalam kategori orang bteraniaya…So terima kasih pada sesiapa yang bantu aku…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Islamic, Story. Bookmark the permalink.

8 Responses to >OraNg TeRaNiaYa…

  1. LifeSaver says:

    >Leh ganti nama abdul hafiz 2 pada cik syafa x??hik3

  2. BeaN MorENo says:

    >owh…melawan eyh…

  3. Xpeed- says:

    >kenapa doa untuk Palestin,tetiba ada nama abdullah hafiz ni..si hafiz ni orang palestin gak ke???objection!!!…hahahahha

  4. BeaN MorENo says:

    >hahaha…doakan la sekalai…diakan orang yang teraniaya…kan tajuk post tuh orang yang teraniaya…xbaca eyh…

  5. >ye2..sy doakn….aminnn…hrp2 makbul la ek…=p

  6. >kita diberi anugerh yang terbaik.’tenaga”.tapi sayang kita guna tenaga untuk fikirkan yang tak sepatutnay kita fikirkan.membazir tenaga..dan yang paling indahnya tenaga yang kita salah guna tu menjadi najis dlm diri…taubat la bean…orang berperang kerana kuasa dan harta…biarkan luncai terjun dengan labu-labunya.guan untuk fokus kemajuan diri…taubat la bean…

  7. >iye bean taubat kamu selagi kamu bernafas ok ( waa ckp utk diri gua sendirilah..)

  8. BeaN MorENo says:

    >apakah salahku….semua….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s