>TaKUt Or HoRMaT

>Hm..bosan plak la duduk umah xbuat apa2…hehehe…sambil tgk bola sambil menulis…Satu hari xmenaip rase hidup kekurangan satu anggota badan macam kehilangan pankreas tubuh xpun kehilangan “soul”(chewah speaking london ma!!!)…Rase dengki pun ade bile bukak je dashboard nampak orang lain update blog…Ini xbleh jadi so terkeluar la idea yang mungkin orang lain amik xpeduli sebab die xnampak kan…

Post kali ni kite cube renungkan dua perkataan antara TAKUT ataupun HORMAT…Dalam bahasa London nye FEAR or RESPECT…Besar pengaruh perkataan ni tau boleh bagi perubahan dalam diri seseorang…Adakah kite ni melakukan arahan disebabkan perasaan TAKUT ataupun HORMAT…??? Tanya la diri sendiri…jangan tanya saya plak manala saya tau…

“Poyo sih lu ni…tadi cakap tanya diri sendiri…Yang lu pegi tanya kitorang buat apa???”

“Lu jawab la untuk diri sendiri…Gua dah ada jawapan dah…Gua nak berkongsi maaa(bukan kongsi gelap eyh)”

Oklah sebelum tuh biar saya bagi maksud die dlu eyh… :

TAKUT – perasaan yang terbit bila hati menjadi kecil (pandai2 gua je) / paksaan

HORMAT – perasaan yang terjadi apabile hati menyanjung individu / ikhlas

Mana satu yang anda pilih…Banyak situasi yang korang perlu tau untuk bezakan hormat & takut

SITUASI TAKUT

” Weh Ko Boleh Bagi Award Tak Untuk Blog Aku!!!Aku xdapat Aku Anta Spam Kat Blog Ko!!!”

Mesti korang takut n kasi award byk2 untuk saya…hahahaha(kalau takut)…Pastuh korang kutuk saya kat blogger lain…pastuh pulaukan blog saya yang cun nih…terus xde visitor…


SITUASI HORMAT

” Eyh Cun ar blog ko bean…Content pun bagus boleh jadi writer hebat ko ni…ni aku kasi ko award blogger paling unggul…”

Bile saya dapat award mesti saya tag orang n pastuh belambak2 orang tag saya nak kasi award…pastuh page view saya mesti jadi tinggi…bile page view saya tinggi saya gembira n akan pegi masuk blog korang…Sape jugak yang untung…

p/s :

– bagi reader yang xfaham ringkasan die buat kerja sebab takut adalah kerna satu perasaan terpaksa dan buat kerja disebabkan hormat,kite akan buat dengan ikhlas…

– Blogger2 yang baca post nih jgn bagi award byk2 sgt…hahahaha

– Saya xkan buat kerja sebab terpaksa so tolong jangan paksa saya bile saya kata xbleh!!!sebab bile kerje xukhlas keje tuh xsempurna…

Liyana JasmayAbg tunggu dah lama ni…Bile Kite Boleh COUPLE…(Ha yang ni kalau xtakut…hahahahahaha)…Lu PK la sendiri…

– Maksud2 perkataan tuh gua reka je beb…jgn bagitau dewan bahasa dan pustaka eyh…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Metaphysic, Story. Bookmark the permalink.

13 Responses to >TaKUt Or HoRMaT

  1. >hi bean,fuh, pening jugak nk differentiate takut ngan hormat..:)

  2. BeaN MorENo says:

    >hahaah…kan dah diterangkan…

  3. >mmg entri yg brinformasi sungguh…hahaha….lps ni tlg bwat entri psl gila vs sewel plak eh…=p

  4. >tak pun bwat la entri psl rama2 vs kupu2…

  5. >weh!!ko mesti kasi komen banyak2 dalam blog aku..kalu x aku repot tunang ko!!!p/s:ini eksperimen..tengok ko takut ka nda…heee

  6. BeaN MorENo says:

    >aku xtakut la…aku sayang die je…

  7. BeaN MorENo says:

    >haaa…nant saya buat entry pasal rama2 vs kupu2…\

  8. ayie_helena says:

    >haha…macam2llaaa idea mr bean nie taw..brillian btol..ngee~~mr bean…anda di tag oleh helena…so sila2 la jawab tag dari saya…ngee ~~

  9. >Hormat dan takut dah sah2 la ada beza..Kita cuma pilih je nak orang takut,atau hormat kat kita..Kalau orang takut, nanti belakang2 bila kita dah tak power, dia buli kita balik..huhu

  10. Miss SaikO says:

    >wakaka wehh nk buat kamus sendiri ek hehe

  11. BeaN MorENo says:

    >pandainyee…syrupus…hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s