>MimPi…DrEAmS…

>”Mimpi adalah kunciuntuk kita menaklukkan dunia… telah hilang tanpa lelah …sampai engkau meraihnya”

“Laskar pelangi takkan terikat waktu… bebaskan mimpimu di angkasa raih bintang di jiwa”

“Menarilah dan terus tertawa walau dunia tak seindah surga bersukurlah pada yang kuasa cinta kita di dunia selamanya…”

Mungkin korang perasan lagu nih…Ni lagu yang tengah top sekarang…Best siot irama die…Tapi yang saya nak cite bukan irama die tapi isi dalam bait2 lirik di atas…(pergh dah macam cikgu BM dah…)

Macam post2 yang lepas saya ada site pasal bayangan…pasal berterima kasih…pasal bersyukur…kalau korang ikut blog ni la…kalau tak maknanya korang kene baca dari mula…hahaha…

Cube korang baca bait2 lirik nih…First sekali die cite pasal mimpi…
“Apa mimpi boleh takluk dunie..pelik..klau mcam tuh semua orang kne tido la..”

Bukan macam tuh…maksud mimpi dalam lirik nih ialah imaginasi…kalau korang perasan masa kite tido kadang2 kite mimpi kite akan terasa apa yang kite mimpi…kalau jatuh bangunan kite terasa penat…kalau kene kejar hantu kite berdebar2 takut(itu mimpi yang saya alami 3 bulan lepas)…tapi sekarang saya asyik mimpi kne himpap duit…hahaha

Kalau kite dapat bayangkan imaginasi kite tuh betul2 macam mana kite alami dalam mimpi mesti bende tuh jadi real…sebab kite akan menggerakkan satu perasaan yang susah kite gambarkan…Ni macam maksud bait yang seterusnya…semua tersirat tapi itulah maksudnye…

Bait yang ketiga plak cite tentang bersyukur…apa2 yang kite perolehi mesti kite kne bersyukur tau..sbb tu bukan kite punye…Setiap penyelesaian itu jalan daripada Nya…Bile kite bersyukur denganpemberian-Nya yang kecil mesti die akan bagi yang lagi besar…Cube korang bayangkan kalau bapak korang bagi duit RM5…korang amik pastuh buat muke sebek(selebet ar maksudnye) korang rase kalau korang mintak RM50 lepas tuh dapat tak???xdapek den nak nolong bai…

Tapi bile bapak korang korang bagi RM5 pastuh korang senyum n cakap TQ papa…korang rase lepas tuh bapak korang bagi lagi tak…silap2 bukan RM50 tapi 5 riban pun boleh…hahaha…so pk2 la eyh…

p/s :

– harap2 korang dapat tangkap apa yang saya nak sampaikan…sebab kalau nak belajo kat luo harge nye mahal…so saya berkias2 kalau nak yang betul2 kne belajo la eyh…

– jangan plak korang relate kan ngan lirik2 lagu omputih sebab lagu diorang semua untuk kepuasan nafsu…hahaha contoh nya “liquid dreams” otown…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Metaphysic, Motivation. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s