>MaaFKaN DiA…BerTeRimA KasIH PadA SeMuA…& BerSyUKuR PaDanYa…

>Pergh…panjang betul tajuk…Sayapun xtau tetibe je otak bagi arahan kat tangan saya untuk tulis tajuk ni…Mungkin sebab arahan ni dah ada gambaran pastu arahan kepala pun boleh difahami anggota badan yang lain so tertulis la tajuk post ni…hm…”apa lagi ko nak ngarut nih bean”…(biasanya ayat abang man) xpun dia akan cakap macam ni”Bean ko tulis apa tuh…JANGAN”..kakakakaka…

Oklah sambil mendengar lagu slot akasia-fabulous cats saya terus gak tulis…sebab otak tgh sedap(bukan sebab layan eramin 5 eyh)…

Ok..firstly maafkan dia…kenapa saya nak bercite pasal memafkan ni…sebab ia dituntut dalam Islam…kenapa???Bende nipun dlu saya xboleh terima…mesti ada di antara kite yang akan cakap

“sekali dua boleh la…kalu esok die buat lagi…lusa die buat lagi…minggu depan plak…pergh sampai bile bro…”

memang betul bende tu jadi…saya pun alami jugak bende yang sama…saya sampai nak bunuh orang tu pun ada…tapi bile terigt org pertama yang akan dibicarakan kan akhirat ialah pembunuh terus xjadi(hahaha poyo jek xkan saya nak bunuh orang…saya kan kerdil jek)…
tapi bile saya terdengar ade suara yang mengatakan ayat yang mcm nih:

“Bean biarkan la die…itu af’al(peel/sifat) die…buat apa nak layan…umpama ko bergaduh dgn org bodoh…kopun akan jadi bodoh…”kata beliau(kawan2 cube teka sape) sape tau jawapan tel saya eyh…

saya mula terpk betul jugak kata die…kite marahpun xgune sebab die mmg macam tuh…so saya assume je la die tuh kurang pandai(aduh terkutuk pulak turun ilmu aku)…Jadi bermula dari hati hingga ke seluruh badan saya memaafkanla die setiap hari…(oops semalam ada terkutuk jugak!!haha)

Lagi satu kenapa Islam suruh kite memaafkan org…sebab bile kite memaafkan orang…kite akan tenang dan die…(terpulang pada tuhan)…bile kite tenang kite akan rileks dan boleh buat keje kite dengan mudah…so maknanya xde masalah…sebab tu even kalau saya kne marah ngan tunang saya(walaupun bende tuh bukan salah saya) saya akan rileks dan senyum(kadang2 ketawa) sebab dalam hati saya berkata maafkan la die…memang die panas baran…xcaye tanya tunang saya…hahahaha….

Secondly…Berterima kasih pada semua…Ini melingkupi anggota badan…persahabatan…dan jugak apa je yang ada disekeliling kite termasuk semut yang amik gula kat dapur kite…kenapa perlunya ini…sebab bile kite berterima kasih atas ciptaan tuhan…ciptaan2 tersebut akan menerima isyarat daripada kite dia secara tidak langsung akan mendoakan kesejahteraan kite…termasuk anggota badan dan roh…n kite kne igt bahawa masa akhirat anggota kite(kecuali mulut) yang akan menjawab pertanyaan dan menjadi bukti…hm…

Lastly…Bersyukur…Bersyukur kepada Allah ke atas kurnian-Nya…Sebab klu Allah xizinkan kite hidup…xdapatla kite hidup…xdapat kite hidu udara…n xdapatla kite melihat(terutama awek2 seksi)…oopss ayat perangkapla plak…kepada sesiapa yang berkenaan tolong maafkan saya sebab saya makhluk tuhan yang normal.hm…Dalam erti kata yang senang merasai nikmat dunia la…

So pk2kan lah apa yang saya beritahu ni…ketiga2 faktor ni boleh membantu kejayaan insan tau…kalau tak percaya cube buat…pergh lega ma…xkirala lu mana mari… atas mari ka…matahari naik mari ka…(huhu jgn la kambu aku lepas baca ni eyh just hepi2…)…sebab kite semua manusia yang dijadikan-Nya…

Jadi Maafkan…Berterima kasih…dan bersyukurlah dalam hidup kite nescaya kite dapat hidup yang selesa…AMIN…

p/s:
– Tgh tunggu apa yang nak dapat untuk hari ni…Dan saya yakin ia akan sampai kejap je lagi…hati sedang berdebar2…fuh….siappun…\
– Igt rihanna ngan T.I pun ade cakap Livin’ Your Life hahaha

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Metaphysic, Motivation. Bookmark the permalink.

2 Responses to >MaaFKaN DiA…BerTeRimA KasIH PadA SeMuA…& BerSyUKuR PaDanYa…

  1. >Salam,TERIMA KASIH "x suka" atas peringatan tu, sesungguhnya aku masih insan yang dalam mencari kenikmatan dan kemurahan dari-NYA. Bean- Betul apa yang bean tulis tu,fikir-fikirka. ISLAM memang HEBAT!BERTERIMA KASIH..MEMAAFKAN & BERSYUKUR jadikan amalan setiap masa dalam kehidupan.p/s: amalkan selama 7 hari dan hari ke-8 beritau bean apa yg kita dapat.Wassalam

  2. >Well, we have enjoyed many mornings, afternoons and eveningstogether in variety of situations. If she was, he wanted taped proof touse in court.bestiality pics storiesxxx beastiality storieshot mom sex storiesadult incest stories for freefirst lesbian sex storiesWell, we have enjoyed many mornings, afternoons and eveningstogether in variety of situations. If she was, he wanted taped proof touse in court.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s