>MulA PRosA KaTa

>Assalam kepada semua…
Mungkin pelik tetapi benar…Saya memang orang baru dalam penulisan blog nih…huhu…saje jek try..try…

Satu lagi disebabkan kebosanan tahap tapir dengan kerja memaksa saya menulis blog teak tentu hala macam nih…haha..Bukan takat orang je yang pelik dengan pekerjaan saya tapi saya sendiri pun pelik sehinggakan ingin menghempaskan kepala ke tangga bergerak(escalator) berhampiran…pergh agak ganas tetapi best sebenarnya kalau saje2 je nak buat “havoq”…

Mungkin korang pelik kenapa saya menyatakan sedemikian…Tapi percayalah itu ikhlas dari hati dan abdomen perut saya yang sememangnya inginkan kebebasan dalam percintaan…oooppss sorry pekerjaan…haha..

Segalanya bermula setelah saya menghantarkan resume ke http://www.jobstreet.com. Dengan harapan dapat jadi “Software Analyst” (pergh besar cite-cite gua) tapi sebab belajar pun x bape nak tinggi jadi saya cuma dipanggil untuk temuduga “PC SPECIALIST”.Nampak macam gempak kan…Tulah Ramai jugak yang cakap…”Bean gempak ar ko dapat keje camtuh..Aku pun Tech jek kat Government”

Jawapan saya,”hahaha…korase gempak ke???bagi aku sama je…”(Dengan muka riak)huhu…

Kenapa saya berkata sedemikin…Haaaaa…. Dengarla rintihan hati ku ini…Sepatutnya kalau korang dengar je position aku memang korang akan naik bulu roma…Itu kalau korang ada kehebatan tahap dewa dalam ilmu kebatinan…Tapi kalau insan biasa yang kosong kite cakap kite boleh terbangpun orang tak caye..(“ape ko ngarut ni bean” ni biasanye ayat abang man takpun adik botak).

Hehehe…”PC SPECIALIST” eyh… ntah la… walaupun nama mcm gah tapi aku rase kosong…
walaupun aku ade kebebasan tapi aku tetap rase kosong padahal bende ni memang aku minat…
Kenapa aku kosong(aku je yang tau sebab tu aku citer)hahaha… Setiap hari aku datang,mesti tkde keje untuk aku…Itu pasal la aku boleh tulis blog ni walaupun satu post jek…(Sebb baru buat kan…Tunggula lagi bape bulan lagi)…

Harapan saya agar dapatlah dipertemukan dengan pelanggan-pelanggan yang banyak duit(supaya aku boleh ada sale)…Yang memahami (boleh bayar upah ikut keje aku-bukan yang kedekut macam Miss J*****)…Dan akhir sekali yang cantik(supaya boleh cuci mata) alamak jangan la tunang aku ternampak ayat terakhir ni…hahaha…Sorry baby tak sengaja just tulis je…Jangan marah haaaaa(ayat Sudin dalam bujang lapuk)

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s